mandag 29. august 2011

skikkelig lchf middag og hjemmelaget tomatsuppe



2-3 porsjoner

Ingredienser:- 50 gr smør- 1-2 fedd hvitløk- 1/4 ts chilipepper- 50 gr purre eller mer, eller etter smak- 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*- 0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche- 4-5 dl vann eller kraft/buljong- Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak- Salt, pepper - 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak- 1 krm timian- Olivenolje etter smak- Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens
jeg hadde en ts curry paste oppi også for å få den litt sterk

* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr.

Fremgangsmåte:1. Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.2. Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.3. Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.4. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann, som du tilsetter under omrøring.5. Småkok under lokk i 5-10 minutter.Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.



Ekte lchf middag

stek løk og bacon
stek så biff, kryddre den med seltin og peppermix
Når alt er ferdig stekt ta cf oppi pannen, dette kokes litt å blir til saus, rør.

cf= creme fraiche




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar