onsdag 17. august 2011

Chili con carne med Feta- og rømmebrød

4 porsjoner:

Ingredienser:
Feta- og rømmebrød:  


2,5 dl Bakepro
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1 1/2 ss usaltet kaldt smør i biter
200 g fetaost (kartong)
2 ts jalapeño
1 1/2 dl rømme

Chili con carne:


1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
800 g kjøttdeig
2 ss chilipulver
2 ts cumin
4 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts chiliflak
1 boks hermetiske hakkede tomater                                      
1 1/2 dl buljong (vann + buljong)
2 ss cider eddik
1 bønner med minst kh.  (brukte tomatbønner å helte av tomatsausen)
1 finhakket grønn paprika
1 finhakket rød paprika
hakked minimais

hakkede jalapeno
salt og pepper










Fremgangsmåte:
Start med brødet; bland bakepro, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Bruk hendene til å smuldre smøret i melet.
Ha i Fetaosten, jalapeño og rømme i bollen, og rør til deigen blir sammenhengende og klissete.
Sett bollen i kjøleskapet, og lag chili con carne.

Ha olje i en stor panne eller gryte og stek løken blank. Tilsett hvitløk og stek videre i ca ett minutt.
Ha i kjøttdeig og brun den. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete.
Rør inn chilipulver, cumin, paprika, oregano og chiliflak.
Tilsett hermetiske tomater, buljong og eddik og la det putre under lokk i 35-40 minutter.
Ha i avrente bønner og paprika, jalapeno, og minimais. Smak til med salt og pepper og kok videre i 15-20 minutter uten lokk.

Lag fire klatter av brødrøra på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk plastfolie over og trykk de til flate rundinger, ca 9 cm i diameter.
Stek de midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter.

Del brødene i to og legg chili con carne på bunnen. Ha på litt rømme og legg den andre halvparten på toppen.


Oppskriften har jeg funnet Her





Dette var super godt :D Samboeren synnes også det var kjempe godt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar