mandag 2. mai 2011

Blomkålris med carbonarasaus

Blomkålris

Blomkålhode ( 2,3 kh pr 100 g. veigte den ikke.)
3 ss smør ( 1 kh i 100 g, pleier ikke å telle d)
1 hvitløksfedd (hakk smått) ( 0,5 kh)
salt og pepper etter smak
Kan ha 2 vårløk oppi, jeg sløyfet det.

Først river du blomkålhodet på et rivjern.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og salt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter. Blandet oppi vårløken .




Carbonarasaus

150- 200g bacon ( 0 kh)
2 -3 hvitløksfedd ( 1,5 kh)
1,5- 3 dl fløte ( 8,7 kh for 3 dl)
3 egg ( 1,5 kh)
1 pose parmesanost
champingjong for de som liker det.




Stek baconet gylent eller sprøtt. Tilsett hvitløk. Ta oppi så mye fløte du ønsker, tilsett prmesanen å la det koke til det tykner.
Når det ser bra ut blander du det med blomkålrisen oppi en bolle. Rør så godt inn ett og ett egg :)




du ser ikke blomkålrisen så godt, men d var nok ;)

Dette var et godt alternativ hvis du er glad i carbonasaus slik som meg :)

Håper det smaker :)

2 kommentarer:

  1. Åh, den skal jeg prøve :D Vet du hvor mange kh det er?

    SvarSlett
  2. Hei ;) det er veldig lit, harf skrevet det pr ting nå så kan du se ;) Jeg har holdt på så lenge så jeg pleier ikke å telle. Men kan prøve å skrive d i oppskrifter fremmover. Men alt jeg legger ut kan de på ketolyse ha litt av ;)

    SvarSlett