Indisk blomkål er en bra erstattning for ris til indiskmat.
4 porsjoner
ca 700 g blomkål i buketter
1 1/2 ts finhakket hvitløk
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
2 1/2 ts malt koriander
1 ts tørket bladkoriander
1/2 krm kanel
1/2 krm grovmalt svartpepper
1 krm kardemomme
1 krm spiskummin
1/2 krm malte nelliker
2 ss sitronsaft
2 ss matolje
3 ss vann
1/2 ts salt
ca 700 g blomkål i buketter
1 1/2 ts finhakket hvitløk
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
2 1/2 ts malt koriander
1 ts tørket bladkoriander
1/2 krm kanel
1/2 krm grovmalt svartpepper
1 krm kardemomme
1 krm spiskummin
1/2 krm malte nelliker
2 ss sitronsaft
2 ss matolje
3 ss vann
1/2 ts salt
Bland alt krydderet med salt og sitronsaft. Varm oljen i stekepannen og fres krydderblandingen i et par minutter. Tilsett vannet. Legg i blomkålen, rør rundt så blomkålen er godt dekket i krydderet og la koke på svak varme under lokk i syv til ti minutter. Rør rundt igjen.
Og ja, det skal være så lite vann i kjelen. Derfor er det viktig at du har så svak varme at det bare akkurat koker, slik at det ikke svir seg.
Og ja, det skal være så lite vann i kjelen. Derfor er det viktig at du har så svak varme at det bare akkurat koker, slik at det ikke svir seg.
Dette må testes!! Meget godt med din tyske suppe og i dag ble snickers kaken innvidd, god den også men jeg kan nok ha den i noe kortere tid enn 20 min i min ovn da den ble litt i hardeste laget. Korter ned tiden til 15 min neste gang. Tusen takk Camilla Celina :o)
SvarSlettSå bra :) Jeg hadde den nok mindre jeg også, men jeg tok ikke tiden, liker å være på kjøkkene å rydde eller lage andre ting, mens noe er i oven så jeg kan passe på :p Men min ble litt tørr/hard den også. Men så frøys jeg kaken å tok den opp til bursdagsselskap 2 dager senere. Da var bunnen mykere og sjokoladen som en krem istedefor stiv:) jeg synes den ble ennda bedre da :) så du kan jo prøve det du også ;)
SvarSlett