søndag 15. mai 2011

Indisk blomkål

Indisk blomkål er en bra erstattning for ris til indiskmat.


4 porsjoner
 
   
ca 700 g blomkål i buketter

1 1/2 ts finhakket hvitløk
 
1/2 ts malt ingefær
 
1/2 ts paprikapulver

1 ts gurkemeie
 
2 1/2 ts malt koriander

1 ts tørket bladkoriander 

1/2 krm kanel
 
1/2 krm grovmalt svartpepper 
 
1 krm  kardemomme
 
1 krm spiskummin
 
1/2 krm malte nelliker
 
2 ss sitronsaft
 
2 ss matolje 
 
3 ss vann
 
1/2 ts salt Bland alt krydderet med salt og sitronsaft. Varm oljen i stekepannen og fres krydderblandingen i et par minutter. Tilsett vannet. Legg i blomkålen, rør rundt så blomkålen er godt dekket i krydderet og la koke på svak varme under lokk i syv til ti minutter.  Rør rundt igjen.

Og ja, det skal være så lite vann i kjelen. Derfor er det viktig at du har så svak varme at det bare akkurat koker, slik at det ikke svir seg.   

2 kommentarer:

  1. Dette må testes!! Meget godt med din tyske suppe og i dag ble snickers kaken innvidd, god den også men jeg kan nok ha den i noe kortere tid enn 20 min i min ovn da den ble litt i hardeste laget. Korter ned tiden til 15 min neste gang. Tusen takk Camilla Celina :o)

    SvarSlett
  2. Så bra :) Jeg hadde den nok mindre jeg også, men jeg tok ikke tiden, liker å være på kjøkkene å rydde eller lage andre ting, mens noe er i oven så jeg kan passe på :p Men min ble litt tørr/hard den også. Men så frøys jeg kaken å tok den opp til bursdagsselskap 2 dager senere. Da var bunnen mykere og sjokoladen som en krem istedefor stiv:) jeg synes den ble ennda bedre da :) så du kan jo prøve det du også ;)

    SvarSlett