onsdag 4. mai 2011

10 gode grunner til å ikke spise sukker


Jeg holder meg vekke fra sukker og produkter som inneholder sukker. Dette har jeg gjort siden jeg startet på ketolyse 7 juni, å trives veldig godt uten. Det tar 2 uker å bli kvitt avhengigheten av sukker. Hvis du etter det får litt i deg så kan du fort få søtsug å det vil da ta 2 uker å bli kvitt det igjen.
http://www.aperitif.no/images/131999/Ansikt-Sukker-350b.jpg
Bildet er lånt fra Aperitif.no
 1. Sukker fører til karies og hull i tennen. Her er det altså store tannlegeutgifter å spare på å minimere sukkerinntaket.
 2. I følge boken “Sukker -  en snikende fare” kan sukker og mat som inneholder raske karbohydrater føre til beinskjørhet, fedme, kreft, diabetes, strekkmerker, hormonforstyrrelser, kviser og nærsynthet.
 3. Sukker er bare energi og inneholder ingen nødvendige næringsstoff. Dette er grunnen til at sukker ofte kalles tomme kalorier.
 4. Sukker stjeler vitaminer og mineraler fra kroppen og kan føre til vitamin- og mineralmangel. Siden et høyt sukkerinntak “stjeler” kalsium, magnesium og andre mineraler fra skjelettet ved at urinen skiller ut mer mineraler, kan dette føre til benskjørhet. Les mer HER.
 5. Sukker svekker immunforsvaret. Et for høyt eller for lavt blodsukkernivå hindrer opptaket av sukker i hvite blodceller, som da ikke får energi til å bekjempe virus, bakterier og andre fiender.
  http://matibergen.files.wordpress.com/2011/03/1-1282222.jpeg?w=268&h=151
  Bildet er lånt fra Google
 6. Sukker kan også føre til for tidlig aldring. Les mer HER.
 7. Siden sukker er svært energirikt, kan sukker føre til overvekt. Høyt sukkerinntak tilfører kroppen mer energi enn den bruker og over tid lagrer kroppen dette energioverskuddet i form av fett.
 8. Et høyt sukkerinntak kan føre til ugunstige endringer i blodet sitt innhold av fettstoff som er risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer.
 9. Sukker og raske karbohydrater har en negativ påvirkning på insulinnivået og kan på sikt føre til at man utvikler diabetes.
 10. Sukker kan føre til atferdsproblemer og psykiske lidelser. Mange foreldre har erfart at et stort sukkerinntak gjør barn hyperaktive og ukonsentrerte. Årsaken er at barn reagerer sterkere hormonelt på sukker enn voksne. Sukker kan utløse angst, irritasjon og aggressiv adferd hos barn og kan bidra til psykiske lidelser og adferdsproblemer hos voksne. Høyt sukkerinntak “tømmer” over tid hjernen for tiamin (vitamin B1). Tiaminmangel senker terskelen for aggressivitet, impulsive handlinger og gjør at man blir mer ømfintlig overfor kritikk.
Med dette innlegget mener jeg ikke å bedrive skremselspropaganda, men å øke kunnskapen rundt kosthold og helse. Det er ikke nødvendig å bli helt ekstrem og kutte ut alt sukker på flekken, men det kan være lurt å kutte ned på sukkerinntaket og for eksempel begrense det til enkelte dager i uken. Du velger selv hva og hvor du vil kutte, og det finnes mange naturlige alternativer til sukker som er både søte, sunne og gode. Les mer HER og HER. Kunstig søtning, som aspartam, bør man holde seg unna.
Kilder:

2 kommentarer:

 1. kos at du vile være med på giveawayen! sukker er fyfy for tenna :(

  SvarSlett
 2. Det er jo kjempe gøy å bli med på slikt :D alltid gøy med konkurranser. Ja det e jo ikke bra for magen heller, de fleste ragerer litt på det. Jeg tåler nesten ingenting, verken sukker, mel glutenfritt ++++ :p så jeg får kjempe vondt i magen å spyr som regel, blir liksom skikkelig sjuk. Da er det også litt lettere å holde seg vekke etterhvert, men starten er jo like hard for alle :) Men enn har det jo så mye bedre uten ;D

  SvarSlett