mandag 25. april 2011

Oppskrift på Kryddermixer

krydder 
(vanlig blandet krydder inneholder mye sukker)

Hot Tacokrydder

2 ss chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts havsalt (eller vanlig bordsalt)
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.

-------------------------------------------------------
Creolsk kryddermix

2 ts salt
2 ts løkpulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
2 ts tørket basilikum
1 ts malt svart pepper
1 ts malt hvit pepper
1 ts cayennepepper
1 ts sellerisalt
5 ts paprikapulver

Passer til hamburgere, fisk, kylling og kjøtt. Den kan også brukes som marinade på kjøtt til grilling, (blandes med olje).
----------------------------------------------------------

Kylling-krydder

1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 krm spisskummin
2 krm sennepsfrø(støtes i morter) eller sennepspulver
2 krm malt ingefær
3 krm malt pepper

Bland alt godt, oppbevares i tett glass eller boks.
----------------------------------------------------------
Kryddermix til sjampinjong

1 ss malt sort pepper
2 ss malt nellik
1 ss revet muskat
1 ss urtesalt
1 ss creolsk kryddermix (oppskrift lenger opp her ;))

Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass

Bruk denne krydderblandingen på ferske sjampinjonger stekt i smør, det smakte nydelig :ja:

kan tenke meg at den er god til andre stekte grønnnsaker også (uprøvd hittil)
----------------------------------------------------------
Indisk tandoori til kylling

1/2 ts hvitløkspulver
1 1/2 ts paprikapulver
3 krm cayennepepper
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummin
1 ts malt ingefær
1 ts salt
1 krm malt kardemomme
1 krm malt kanel

Brukes som tørt krydder
Eller blandes med creme fraiche og brukes som marinade
----------------------------------------------------------
Grillkrydder til kjøtt

1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1-3 krm cayennepeppar
2 krm senapspulver
2 krm ingefära, mald
3 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.

Jeg brukte denne på ribbe, smurte først inn ribba med olje og ca. 2 ss sitronsaft.
---------------------------------------------------------
Urtesalt

1/2 dl fint havssalt
1/2 ts timian
1/2 ts meriam
1/2 ts løkpulver
1 ts sellerisalt
1/2 ts tørka dill
1 krm hvitløkspulver

(Om du tilsetter litt paprikapulver og cayennepepper får du et enda litt mer smakfullt urtesalt)

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.
----------------------------------------------------------
Tacokrydder med kakao

1 ss malt spisskummin
1 ss chilipulver
1 ts kakao
1 ts salt

Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass

Det virker kanskje rart med sjokolades i maten. Men i enkelte deler av verden, for eksempel Mexico er dette brukt

Tacokrydderet brukes til tacokjøttdeig, hamburgere og tacograteng.
Den passer også til kylling og både svinekjøtt og oksekjøtt.
----------------------------------------------------------
Tacokrydder med kanel

4 ss chilipulver
2 ss spisskummin
2 ss tørka løkpulver
1 ss malt paprika
2 ts malt koreander
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts malt svart pepper
1/2 ts malt timian
1/2 ts malt kanel

Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass

Tacokrydderet brukes til tacokjøttdeig, hamburgere og tacograteng.
Den passer også til kylling og både svinekjøtt og oksekjøtt.
----------------------------------------------------------
Chermoula



1 dl fersk bladpersille

1/2 dl fersk koriander

1 rød chili (uten frø og det hvite)

1 hvitløksbåt

1 ts malt spisskummin

1 ts malt paprikapulver

1/2 dl olivolje

2-3 ss sitronsaft



Mix alle ingredienser i en hurtigmixer til en pasta.

Holdbar i 2-4 dager i kjøleskapet





Chermoula er en nordaftrikansk krydderblanding som kan beskrives som Marokkos svar på pesto. Pensle den for eksempel på kjøtt, kylling, fisk eller grønnsaker før grilling.

----------------------------------------------------------


(Tips: ta vare på brukte krydderglass, vask de godt og lag merkelapper selv ;))


2 kommentarer:

  1. Fyyyyyyfl... Den så bare himmelsk ut!!!
    Jeg digger bloggen din, her tror jeg jammen jeg skal hente ut flere oppskrifter og prøve. Takk!! ;o)

    SvarSlett
  2. Ja den er det også :)
    Takk :D Så kjekkt :) skal legge ut flere oppskrifter etterhvert. :)

    SvarSlett