mandag 11. april 2011

Wok og kaker

Sjokoladerullekake med eggekrem og budapestkake



Budapestkake

6 eggehviter (brukte 5)
2.5 dl splenda ( kan halveres minst)
1 pk Heistad vaniljesaus-pulver
1 pose hakkede mandelflak ( eller hakk opp litt mandler)

Pisk eggehviter og splenda stivt (det funket kjempefint!)
Rør forsiktig i vaniljesaus-pulveret. Kle en langpanne med
bakepapir og fordel røren utover. Dryss mandelflak over.

Stek ved 170 grader i ca 20 minutter. Vend kaken over
på et stykke bakepapir og la den kjølne helt.

fyll:

3 dl fløte
400 g skogsbærblanding eller andre bær
(la de ligge i en skål i noen timer)

pisk fløten til krem, smør den så over kaken. Ta så over 
skogsbæra med en gaffel slik at det ikke kommer så mye
bærssaus med . Rull den å la den stå i kjøleskapet noen
minutter før servering








Rullekake

Samme fremgangsmåte. Tilsett evt. kakao for sjokoladesmak.
Smøres utover liten langpanne. REduser evt. steketid.
Avkjøles under lokk. Legg på fyll (min favoritt er smørkrem....) og rull sammen.

eggekrem

5 eggeplommer
1,5 dl fløte
1,5 dl splenda
100 g meierismør








Wok


Finn frem de grønnsakene du liker. Jeg bruker løk, paprika, hvitløk, squash, gulerøtter og brokkoli. Ta smør i en steikepanne, når det er smeltet steker du kjøttet, og kryddrer det med salt og pepper.
vask pannen.

begynn så med å kutte opp grønnsakene, etter hvor lenge det trengs å stekes. Jeg starter med gulerøttene, løken, paprika og hvitløk. Så tar jeg oppi cocosa olje 

Klipp opp chilli, kutt opp squashen og tilsett det i pannen.


Så lager jeg Børgesensausen . Start med  1 ss oyster saus, så  2 ss soya saus . Lag sausen tykkere ved å ta et glass med lunket vann, og tilsett 2 små ts med jbk. Nå kan du kryddre litt ekstra med noen krydder du liker.


Lykke til ;)


1 kommentar: