lørdag 16. april 2011

Dette er den mest effektive mageøvelsen

I en nylig publisert studie(2010) undersøkte forskere effekten av å ta mageøvelser på treningsball, sammenlignet med tradisjonelle situps med og uten knær i været. Dette var svaret de fikk!

Øvelsene som var med i undersøkelsen var 8 øvelser utført på treningsball: pike, knee-up, skier, decline pushups, hofte-ekstensjon, rollouts og sitte oppå treningsballen og løfte en og en fot. Disse øvelsene ble sammenlignet opp mot situps og situps med bøyde knær.

Kjernemuskulaturen forskerne målte muskelaktiveringen (EMG) i, var: øvre og nedre rectus abdominis, external og internal oblique, lumbar paraspinals, lattisimus dordi og rectus femoris.

For kjernemuskulaturen var det såkalte ”pikes” og rollouts som kom best ut. Det interesante var at hofteekstensjon og decline pushups scoret llike bra på rectus abdominis og external og internal oblique som tradisjonelle situps.

Resultatene betyr selvsagt ikke at du bare bør bruke en treningsball på alle øvelsene dine. Å implementere en ball trenger ikke altlid være det beste, samtidig som det i mange tilfeller begrenser belastningsprogresjonen og kan øke risikoen for skader (gitt at man ikke gjør øvelsen riktig). Funnene viser likevel at det finnes få gode argumenter for hvorfor du absolutt skal ta situps.


Fant denne her. På siden er det en film som viser hvordan øvelsene utføres.

Får finne frem ballen min å teste denn : )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar