lørdag 16. april 2011

oppskrifter



Negerboller/sjokoladekonfekt

150 g smør

3 dl soyaflokker

 
 1/2 - 1dl sukrin/ sukrinmelis

2 ss kakao


1 ts vaniljeessens

2ss sterk kaffe/espresso

1 dl kokosmasse (valgfritt)



Alt utenom kokosmassen has i en bolle og knas sammen. Form små boller og rull dem i kokosmassen. Sett dem kaldt et kvarter/halvtime før servering.




KOKOSBOLLER

4 eggehviter
1 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
4 plater gelatin
200 gram mørk sjokolade, minst 70 %
2 ts kaldpresset kokosolje (kan utelates)
Kokos

Legg gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann i 5-10 minutter. Stivpisk eggehvitene.
Tilsett deretter sukrinmelisen og vaniljen. Pisk det godt sammen, pass på at det ikke er
noen klumper. Smak! Tilsett mer sukrinmelis hvis du vil ha det søtere.
Kok opp litt vann i en kjele. Ta opp gelatinplatene, og klem ut alt vannet. Legg gelatinen
i en liten bolle og sett denne ned i det varme vannet. Rør til gelatinen er blitt flytende.
La den avkjøle litt. Hell deretter den flytende gelatinen over i eggehvitemassen mens du
pisker massen.

Finn fram et brett og kle det med matpapir. Dryss litt kokosstrø på papiret, det gjør at
kokosbollene ikke setter seg fast. Ta massen over i en stor plastikkpose, knyt i toppen og
klipp et hull på 1 centimeter i et hjørne av posen. Klem deretter ut skumtopper på
papiret. Sett de kaldt mens du smelter sjokolade. Sjokoladen kan du smelte på halv
effekt i mikroen. Kokosoljen skal blandes inn i sjokoladen. Rør godt rundt, og dypp
deretter de stivnede toppene i sjokoladen. Bruk to gafler, slik at overflødig sjokolade
renner av. Sett toppene tilbake på brettet, og dryss litt kokos over til pynt.





Har ikke bilde av de, men de er kjempe gode :)

                            


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar