tirsdag 12. april 2011

Dronning maud pudding

ca 13.5 karber i hele puddingen

3 egg
1-3 ss sukrinmelis
3 dl fløte 
3 plater gelantin 
100g mørk sukkerfri sjokolade (raspet)


Pisk egg og sukrinmeliset til eggedosis. 

Pisk fløten til krem.

Bland eggedosis og krem.

Gelantinen bløtes opp i litt vann, før den løses opp i maks 0,5 dl kokende vann. Denne blandingen avkjøles og helles oppi eggedosis/krem blandingen sakte og i en tynn stråle mens man rører.

Så tømmer man halvparten (av blandingen) oppi en skål, så et godt lag med raspet sjokolade (ca halvparten), så resten av blandingen og tilslutt resten av sjokoladen på toppen


Avkjøles til den stivner 

Jeg valgte å tilsette sitron i gelantinvannet, da jeg ikke liker dronning maud uten litt sitronsmak :p



Her er resultatet av dronning maud puddingen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar