søndag 18. desember 2011

Eggemelk, cafè au lait

( det er mektigt, å blir 2 store glass minst når d er skummet.)

Først lager du eggemelk slik:
Smelt 50 g smør ( ta litt mindre om du vil ha mindre saltsmak)
kok opp 3 dl vann

Bland sammen og visp med en mixmaster. ( det skal skumme masse)

Tilsett 2 eggeplommer, tilsett gjerne en eggeplomme mens du mixer og den andre  kan du vispe inn med en visp eller en gaffel. ( begge med stavmixer om du vil ha ekstra masse skum)


Pleier å ha i noen dråper med natreen eller stevia dråper for best smak

For Cafe au lait: Ha eggemelken på et høyt glass, tilsett en et shotteglass med espresso eller sterk kaffe.
Og strø kanel over.


For Irish Coffee: tilsett litt whiskey

For vaniljemelk: tilsett vaniljeessens

For sjokolademelk: tilsett kakao


Ekstra tips: ha en skvett fløte i, Ha revet sjokolade over, Kan mixes sammen med frosne bær blir som smoothie, Kan bruke klarnet smør eller cocosa istedefor smør, kan mixe alt sammen uten mixmaster å ha i kjøeskapet som en slags fløte,

Her er min cafe au lait ;)


3 kommentarer:

  1. mmmm sikkert knallgodt. Jeg kan foressten avsløre at du vant proteinsmootien!! :D send meg adressen din på mail! <3

    SvarSlett
  2. Det er kjempe godt så du bør prøve den ut, kakaoen er super :D. ÅÅÅÅ så gøy :D takk

    SvarSlett
  3. Jeg har lenge fundert på å lage denne og i sted lagde jeg denne til meg og mamma, med sterk kaffe! NAM! Godt og mettende :D

    SvarSlett