mandag 19. desember 2011

Sjokolade cookies






Ingredienser
  • 200 g romtemperert smør
  • Søtning etter smak ( 1 dl sukrinmelis )
  • 4 stk egg
  • 2 ts vaniljepulver
  • Noen dråper vanilje essense
  • 2,3 dl mandelmel
  • 2,3 dl glutenmel
  • 1 ts natron
  • 100 g hakka sukkerfri sjokolade eller 70/86 % ( skal de bli mørke som mine på du ha 50 g i røren også)
  • 50 gram hakka nøtter nøtter velger du selv.
Deigen smaker godt, så det er lett å smake seg til med søtning. Start med 1 dl sukrinmelis eller ½ dl tagatesse. Åsså smaker du til med mer når røren er ferdig om d trengs.


Slik gjør du
1. Rør smør og søning hvitt, og bland inn eggene ett for ett. Bland inn de tørre ingrediensene. Ha så i den hakka sjokoladen og nøttene


2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene Blir flyter ikke særlig ut under steking

3. Stek ved 180 ˚C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.

Oppbevar kjeksene i en kakeboks med lag av bakepapir/matpapir imellom. Ha boksen i kjøleskapet


De er egenkomponerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar