Ingredienser
- 200 g romtemperert smør
- Søtning etter smak ( 1 dl sukrinmelis )
- 4 stk egg
- 2 ts vaniljepulver
- Noen dråper vanilje essense
- 2,3 dl mandelmel
- 2,3 dl glutenmel
- 1 ts natron
- 100 g hakka sukkerfri sjokolade eller 70/86 % ( skal de bli mørke som mine på du ha 50 g i røren også)
- 50 gram hakka nøtter nøtter velger du selv.
Deigen
smaker godt, så det er lett å smake seg til med søtning. Start med 1 dl
sukrinmelis eller ½ dl tagatesse. Åsså smaker du til med mer når røren er
ferdig om d trengs.
Slik gjør du
1. Rør
smør og søning hvitt, og bland inn eggene ett for ett. Bland inn de tørre
ingrediensene. Ha så i den hakka sjokoladen og nøttene
2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene Blir flyter ikke særlig ut under steking
3. Stek ved 180 ˚C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.
Oppbevar kjeksene i en kakeboks med lag av bakepapir/matpapir imellom. Ha boksen i kjøleskapet
De er egenkomponerte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar