søndag 13. november 2011

Sitronfromasj

Her kommer sitronfromasj med bilder :)





 3 egg
6 ss sukrin ( sukrinmelis eller 3 sukrinmelis og 3 sukrin)
Smak:  tilsett fun light appelsinsaft og sitronsaft etter smak.
3 dl fløte
5 plater gelantin, eller 5 ts gelantinpulver

Legg gelantinplatene i kaldt vann.

Pisk egg og sukrin til eggedosis.

Vask sitronen godt. press ut sitronsaften i en kopp, rasp av det ytterste gule sitronskrellet å hiv oppi koppen. Rør blandingen oppi eggedosisen.

Pisk gelantinplatene fort 0,5 dl kokvarmt vann, unngå klumper.

Hell gelantinen i eggedosisblandingen i en tynn stråle mens du pisker bestemt  for å ikke få klumper.

sett eggeblandingen i kjøleskapet i ca 10-15 min

pisk kremfløte. Bland i den piskede kremen i den kalde eggeblandingen og la det stivne helt i kjøleskapet, eller i fryseren hvis du vil det skal gå fortere.











2 kommentarer:

  1. Fromasj er latterlig enkelt å lage:) Egentlig. Lavkarbo-fromasj derimot, det er nytt for meg!
    Kjøpte gelé på butikken, eldorado jordbærgelé uten sukker. Det smakte rart! Sto at det gikk an å lage fromasj av den, hvis man blandet det med krem. Når smaken på geléen ikke var så god tror jeg heller at jeg lager fromasjen din:D

    SvarSlett
  2. Jeg elsket sitronfromasj før jeg la om til lavkarbo å synes bare den er ennda bedre nå:) Selv spiser jeg aldri mat fra pose, synes det er kjekkt å vite hva som er i det :)Det smaker ofte mye bedre også når en lager mat og desserter fra bunnen av :)

    SvarSlett