Ingredienser:
2 lime
4 røde chilier
1 dl rapsolje
4 hvitløkbåter
frisk timian ( hadde ikke det, så droppet det)
Chilisalt:
1 1/2 dl salt
limeskall
1 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
Vi spiser de sammen med litt majones.
For de som spiser brød, eller lavkarbobrød så er det kjempe godt med det, smør på, rekene, majones og litt sitronsaft.
Framgangsmåte:
Kjør sammen hvitløk og olje i en blender eller en liten mikser med kniv.
Slå dette over rekene.
Ha også i grovhakket lime (etter at du har finrevet skallet til bruk i chilisaltet) og grovhakket chili. Bland alt dette, sammen med en halv potte timian, med rekene og la dem stå en halvtime.
Sett en panne, helst jernpanne, på sterk varme.
Ha i et par never reker og stek dem kjapt under omrøring.
Det er fint om de blir litt svidd, men steker du for lenge, blir de seige.
Kjør på, fort og gæli, til alle rekene er stekt..
Slå dette over rekene.
Ha også i grovhakket lime (etter at du har finrevet skallet til bruk i chilisaltet) og grovhakket chili. Bland alt dette, sammen med en halv potte timian, med rekene og la dem stå en halvtime.
Sett en panne, helst jernpanne, på sterk varme.
Ha i et par never reker og stek dem kjapt under omrøring.
Det er fint om de blir litt svidd, men steker du for lenge, blir de seige.
Kjør på, fort og gæli, til alle rekene er stekt..
Framgangsmåte Chilisalt :
Ha saltet i en panne, helst jernpanne, på nokså sterk varme.
Stek det i litt under ti minutter under omrøring, til saltet har fått en grålig farge.
Ha det i en bolle og sett det til avkjøling
Bland inn limeskall (fra lime du brukte til rekene), chilipulver og paprikapulver.
Oppskriften er herfra
Stek det i litt under ti minutter under omrøring, til saltet har fått en grålig farge.
Ha det i en bolle og sett det til avkjøling
Bland inn limeskall (fra lime du brukte til rekene), chilipulver og paprikapulver.
Oppskriften er herfra
nam :)
SvarSlett