tirsdag 1. november 2011

Oreokake

 Oreokake-lavkarbo



Oreokjeksen
40 gram kokosmel
100 gram mandelmel
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram romtemperert smør
50 gram kakao
24 dråper natreen
Sukrinmelis og sukrin etter smak. ( de blir gode som deig å kan godt smake litt søtt)



Bland alt det tørre. Ha i smør og deretter egg, mens mikseren går.

Legg klatter på bakepapir, og smør de ut med en kniv til de er ca. 3 mm høye. Eller bare til det fyller et brett.

Stek på 190 grader i ca. 15 minutter. 
Avkjøles på rist.


Kakebunnen
300 gram Oreokjeks fra oppskriften over
200 gram smeltet smør
50 g sukkerfri melkesjokolade (brukte den fra rema 1000)
20 g 86% sjokolade

Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smeltet smør. Trykk det sammen nederst i en springform (26 cm) -  ikke for hardt, da blir bunnen så hard å skjære når den blir kald. 

Sett i kjøleskapet til avkjøling.
































Ostemasse
300 gram kremost
50 gram sukrinmelis (mer om den ikke smaker søtt)
2 dl kremfløte

Visp fløten til krem. Bland melis og ost for seg, og vend det forsiktig sammen med kremen.Smør massen over kakebunnen og legg over ca. 50 gram Oreokjeks i biter. Sett litt til kjøling.











Sjokolademousse
8 dl fløte ( kan ha mindre)
20 gram 86% sjokolade
100 g sukkerfri melkesjokolade (fra rema 1000)
5 plater gelatin
6 eggeplommer

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. 
ta utav gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 ss fløte. 
Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet. La den avkjøles i romtemperatur. 
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over, slik at det ikke kommer damp på den. 

Når sjokoladen er romtemperert, rører du inn en og en plomme + siktet kakao.
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. 
Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen. 
Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg.

Bland i resten av kjeksen i biter. Hell dette over ostemassen i springformen og sett til kjøling. 
En kan eventuelt ha et lag krem på toppen om en ønsker det, og pynte med mer kjeks eller ringlet sjokolade. 










Kaken ble kjempe god!. Eivind sa det var den beste kaken jeg har laget etter at jeg la om til lavkarbo. Dette syntes han selv om sjokolademoussen ble litt misslykka. Jeg hadde dårlig tid å vispet inn "sjokoladesausen" med mixmaster å kremen ble litt or smørete istedefor krem, det gjorde jo at kaken ikke ble helt topp, men den var likevell veldig god. Kjeks bunne var knall god å det var ostemassen også :)

5 kommentarer:

  1. Himmel! Jeg må jo bake igjen!

    SvarSlett
  2. Ojoj jeg elsker høykarbo oreokaka, så denne må testes ut en dag.

    SvarSlett
  3. Test ut å gi tilbakemelding om hva dere synes ;) selv synes vi den ble knall god ;)

    SvarSlett
  4. Vet du sånn ca hvor mye sukrinmelis og sukrin du hadde i kjeksene? Er det snakk om noen spiseskjeer eller 50 gram?
    I ingredienslisten til kakebunnen står i tillegg til kjeksene og smør også sjokolade.. hva gjør man med denne, står ikke noe om det?
    Beklager, er helt blå på kakelaging, men denne må jeg teste! :D

    SvarSlett
  5. Jeg husker ikke hvor mye sukrin og sukrinmelis jeg brukte, start med 2 spiseskjeer, bland godt og smak, hvis de ikke er søt så må du ha mer ;) Deigen til kjeksene skal smake litt godt ;)

    Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smeltet smør. Trykk det sammen nederst i en springform (26 cm) - ikke for hardt, da blir bunnen så hard å skjære når den blir kald.

    Det er for å få bedre smak på bunnen ;)

    SvarSlett