mandag 21. november 2011

Chicken Tikka Masala med raita og alla gobbi




Tikka masala

Marinade til kyllingen

1 dl yoghurt naturell
2 fedd hvitløk, revet
1 ss frisk ingefær, revet
3 ss sitronsaft
½-1 ts salt
½ ts chilipulver
Ca ¾ ts malt korianderfrø
1 ss frisk, finhakket koriander
3 ts tandoori masala
1 kg kyllingfilet, i biter

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i 2-4 biter (à ca 50 gram). Legg gjerne filetene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst et par timer, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet ved marinering mer enn et par timer). Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter.

Sausen

4 ss olje
½ ts malt spisskummen
½ ts muskatblomme
½ ts malt muskat
1 fedd hvitløk, revet
1 ss revet ingefær
150 gram tomater, finhakket
1 ss tomatpurè
½ ts gurkemeie
Salt og chilipulver etter smak
1 ss rømme
1 dl fløte
10 cashewnøtter, finmalt (kan sløyfes)
1 ss koriander, finhakket

Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. Nyt den deilige duften og rør godt sammen. Tilsett så hakkede tomater (du kan gjerne benytte hermetiske tomater uten tomatjuice), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett de ferdigstekte kyllingfiletene og marinaden. Smak eventuelt til med salt og chilipulver. Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.


Raita


Ca 250 gram tyrkisk yoghurt
Ca 1 plommetomat, i bittesmå terninger
Ca ¼ agurk, i bittesmå terninger
Ca ¼ rødløk, i bittesmå terninger
Frisk koriander, finhakket
Salt og pepper
½ -1 ts spisskumminfrø, ristet


Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av spisskummenfrøene. Smak til med salt og pepper. Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne og strø oppå raitaen rett før servering.

Salat


Grønn salat, snittet
Agurk, i terninger
Plommetomat, i terninger
Rødløk, i terninger
Bland sammen ingrediensene til salaten. Drypp eventuelt over litt god olivenolje.

Oppskriften på alt ovenfor er hentet fra lavkarbo.no  :)


Alla Gobbi

Ingredienser:
1 blomkål
1/2 dl rapsolje
1 ts cumin
2 hvitløksfedd
4 ts revet frisk ingefær
1 løk
1/2 boks hakkede hermetiske tomater
1 1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 1/2 ts salt
1 ts chilipulver
1 1/2 ts malt koriander

Fremgangsmåte:
Varm oljen i en panne på litt over middels varme. Ha i cumin og la det frese litt under omrøring.
Tilsett finhakket hvitløk, grovhakket løk og revet ingefær, og stek til løken blir gylden, men ikke svidd.
Ha i gurkemeie og rør skikkelig rundt.
Tilsett resten av krydderet og de hermetiske tomatene, kok opp og la det putre i ca 5 min.
Ha i blomkålbuketter og kok til alt er mørt.
Strø over litt garam masala før servering.

 Alla gobbi har jeg laget mange ganger, oppskriften er fra Lisbeth sin blogg


Dette ble godt, men kunne godt vært sterker, selv om jeg hadde i en del ekstra chili. Alla gobbi er alltid godt :) selv bruker jeg mer krydder enn i oppskriften der også. Elsker sterk mat.

2 kommentarer:

  1. Dette så fryktelig spennende ut, men rimelig tidkrevende.
    Ikke noe man lager om man har dårlig tid eller er veldig sulten nei... hehe..
    Mulig lørdagskos, om jeg finner alle krydderiene du har brukt. Ser jeg har det meste, men ikke alt.

    SvarSlett
  2. Ja det passer best en helg en har god tid å vil kose seg med matlagingen. Men du kan gjøre det lett med å lage marinaden å ha kyllingen oppi dagen før. Da blir det også best :). Vi brukte ikke så mye tid på det egentlig :) Men liker du sterk mat er det lurt å ha ekstra krydder i, da denne ikke er sterk, passer godt for barn som ikke liker så veldig sterk mat, sånn den er nå :p.

    SvarSlett