onsdag 29. juni 2011

sjokolademuffins med sjokoladesmørkrem

Oppskriften gir 25 vanlige muffins, ha gjerne papirformer i muffinsbrett for å holde bedre på fasongen.



  • 4 egg
  • 3 dl Sukrinmelis (bruker bar sukrinmelis da den ikke gir kaldsmak)
  • 30 g smeltet smør
  • 50 g smeltet sukkerfri sjokolade eller høy kakao prosent, minst 70 %
  • 1/2 boks seterrømme
  • 2 dl Bakepro (eller nøytralt proteinpulver som tåler oppvarming)
  • 1 dl finmalte mandler, mandelmel, eller kokosmel
  • 3 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt vanilje
  • 50 g av sjokoladen hakket i biter så det blir sjokoladebiter i  muffinsene.
Pisk stiv eggedosis av egg og Sukrin. Ta oppi sjokoladebitene. Bland smeltet smør, smeltet sjokolade og rømme i en egen skål. Rør det deretter inn i eggedosisen. Bland alt det tørre og rør det inn i eggedosisen, til en jevn røre.

Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter.


Sjokoladesmørkrem

100 g smør
50 g smeltet sukkerfri eller høy prosent kakao sjokolade (valgfritt)

mix med miksmaster

tilsett en halv dl fløte og 2-3 ss kakao og mix.

smak, fløte gjør den mildere.

1 kommentar:

  1. muffinsene blir ennda bedre med 50 g smør + 1 dl rapsolje :)

    sjokoladekremen blir bedre med 2-3 ss options kakao pulver som er en slags rett i koppen. Det er litt sukker i den men det blir ikke mye når det er så lite som skal i åsså deles på muffinsene.

    SvarSlett