Oppskriften gir 25 vanlige muffins, ha gjerne papirformer i muffinsbrett for å holde bedre på fasongen.
- 4 egg
- 3 dl Sukrinmelis (bruker bar sukrinmelis da den ikke gir kaldsmak)
- 30 g smeltet smør
- 50 g smeltet sukkerfri sjokolade eller høy kakao prosent, minst 70 %
- 1/2 boks seterrømme
- 2 dl Bakepro (eller nøytralt proteinpulver som tåler oppvarming)
- 1 dl finmalte mandler, mandelmel, eller kokosmel
- 3 ss kakao
- 2 ts bakepulver
- 1 ts malt vanilje
- 50 g av sjokoladen hakket i biter så det blir sjokoladebiter i muffinsene.
Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter.
Sjokoladesmørkrem
100 g smør
50 g smeltet sukkerfri eller høy prosent kakao sjokolade (valgfritt)
mix med miksmaster
tilsett en halv dl fløte og 2-3 ss kakao og mix.
smak, fløte gjør den mildere.
muffinsene blir ennda bedre med 50 g smør + 1 dl rapsolje :)
SvarSlettsjokoladekremen blir bedre med 2-3 ss options kakao pulver som er en slags rett i koppen. Det er litt sukker i den men det blir ikke mye når det er så lite som skal i åsså deles på muffinsene.