fredag 10. juni 2011

lavkarbo for de som har diabetes

 De som har diabetes kan bli bedre av å leve på lavkarbo.


Diabetes 1 : http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33593

Diabetes 2 : http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=5409



Det er idiotisk når folk snakker dritt om et kosthold de ikke har prøvd ut skikkelig, eller lest seg opp om det.
Så her er linker så de som ikke allerede har lest det kan lære noe nytt.

19 kommentarer:

  1. Diabetes 1 pasienter har ikke godt av gå gå på lavkarbo.

    SvarSlett
  2. les!
    når du sier det så har du ikke lest nok.

    SvarSlett
  3. Diabetes 1 pasienter har ikke godt av å gå på lavkarbo, pga at de trenger karbohydrater for at de ikke skal gå i koma.. De kan få skyhøyt blodsukker uten at det er noen grunn til at de skal få høyt blodsukker, ernæringsfysiologer og leger anbefaler det ikke da diabetes pasienter ofte har stor fare for at hjerte og nyrer skal skades, og fett gjør ikke akkurat dette bedre. Fett er ikke bra for diabetes pasienter, så dietten som passer for diabetes pasienter er rett og slett sunn norsk mat, som brød, poteter, frukt og grønt. lavkarbo er ikke sunt. :)

    SvarSlett
  4. Lavkarbo er sunt. De som spiser lavkarbo spiser somregel mer grønnsaker enn de som spiser statenskosthold. Det er jo en grunn til at de som lever på lavkarbo, både de med diabetes 1 og de uten, blir bedre. Mens de på statens kosthold blir syke, trenger medesiner og mange blir tykke.
    Du har tydeligvis ikke lest linkene. Ellers er du bare trangsynt. Det er heller ikke noe seriøst når du skriver som annonym.

    SvarSlett
  5. det er idiotisk å slette kommentaene fra folk og....

    SvarSlett
  6. Der finnes en del tilstander hvor man absolutt ikke skal bruke
    denne vektreduksjonsteknikken, og det er:

    - Graviditet
    - Amming
    - Barn og tenåringer i vekst
    - Personer med normal vekt (BMI <; 25)
    - Pasienter med spiseforstyrrelser eller mentale lidelser (
    for eksempel anorexia nervosa, bulemia nervosa, alkoholisme, rusmisbruk)
    - Porfyri
    - Pasienter med nyre- eller leversvikt (for eksempel aktiv kronisk hepatitt)
    - Pasienter med type 1 diabetes som er avhengig av insulin
    - Pasienter med hematologisk (blod-) sykdom, ondartet sykdom eller andre alvorlige sykdommer
    - Pasienter med hjertesykdom eller cerebrovaskulær sykdom (store forstyrrelser i hjerterytmen, nylig infarkt - mindre enn 6 måneder tilbake i tid - ustabil angina, dekompensert hjertesvikt, nylig vaskulær svikt)

    Ved disse tilstandene skal man overhodet ikke benytte seg av ketose som vektreduksjonsmiddel, det er farlig.

    Ved følgende tilstander kan ketose i noen tilfeller benyttes,
    men dette må vurderes av og følges opp av lege isåfall:

    - Urinsyregikt
    - Nyrestein
    - Gallesten
    - Pasienter med type 2 diabetes som blir behandlet med blodsukkersenkende medisin kan med stor fordel bruke denne metoden, men dette må følges av lege, fordi behovet for medisiner vanligvis blir
    drastisk redusert, som følge av veldig mye bedre blodsukkerkontroll
    - Behandling med vanndrivende medisiner
    - For lavt kalium

    SvarSlett
  7. Kristine Kaldheim11. juni 2011 kl. 05:19

    Hei, ser du er veldig positiv til lavkarbo.
    Lavkarbo er farlig for diabetes 1 pasienter, og du som ikke e lege bør ikke anbefale det akkurat. :)

    Her e ein blogg som fortelle om alle som IKKE bør gå på kuren :)

    http://piamarlen.blogg.no/1274914231_ketolyse_diett.html

    SvarSlett
  8. Har ikke slette noen kommentarer :O.

    Det vil alltid være forskjellige meninger. Men når det er så mange så har blitt bedre av lavkarbokosthold så er det jo en grunn til det. Jeg sier ikke at de som har diabetes må prøve det, men de kan lese åsså dømme selv. Tvinger ingen til å prøve noe de ikke tror er bra.

    Jeg har bmi på 23 å lever forsatt lavkarbo. Du må ikke være overvektig for å spise på den måten. Jeg har det mye bedre slik. Er mye mindre syk og har mye mindre magesmerter.

    SvarSlett
  9. Ketolyse diet og lavkarbo er ikke akkuratt det samme. Lavkarbo er generellt for fedon, ketolyse, skaldemann, +++. Når en sier en spiser lavkarbo så er karbohydratene fra 15 og opp til 150 + til dagen :). Hver enkelt velger selv hvor høyt en vil ligge alt etter hvordan kroppen reagerer. Jeg trives best under 50. Karbohydratene kommer i form av grønnsaker, men det finnes også atkins frokostblanding, div lavkarbobrød +. Så de på lavkarbo spiser ikke bare fett og proteiner :)

    SvarSlett
  10. Kristine Kaldheim11. juni 2011 kl. 07:26

    Vel, eg har diabetes 1, og vett ka eg snakke om... diabetes 1 pasienter leke med livet når de tenkte på å gå på lavkarbo. legene sier NEI! men 150 karber te dagen e jo normalt sunt kosthold med brød, potet og melk da... eg spise ca 100-150 karber te dagen, uten at eg går på noen form for lavkarbo... og det e fordelt på fem måltider... :P ifølge spesialistene spise eg utrolig sunt, men kan godt ØKE karbohydratene for enda mer stabilt blodsukker...

    SvarSlett
  11. Du spise nok ikkje så lite kh t dagen. bare ein neve med rosiner e 50 kh. 2-3 brødskiver e ca 40. vanlig kosthold har rundt tusen kh t dagen. Hadde du spist så lite kh hadde du gått ned i vekt, alle som spiser så lavt går ned i vekt.

    Men ein velge selv koss ein vil spise

    SvarSlett
  12. Kristine Kaldheim11. juni 2011 kl. 11:08

    jo eg gjør det :) eg MÅ lese kor mye karbo det e i kvar ting for å kunne sette insulin, så har en viss peiling på ka eg stappe i munnen.
    Diabetes 1 pasienter har store problemer med å gå ned i vekt de første årene de har sykdommen, pga lavt stoffskifte. 2 brødskiver e ca 30, 2 dl melk e 10, ei lita potet e 10, et eple e ca 10, middag e somregel rundt 50-70. :)dette kan eg, uten å kunne telle karbohydrater hadde eg ikke hatt kontroll på diabetesen, men det har eg.. og eg har kun en dag i uka eg overstige, og det e kosedagen.. så grovt regna ligge eg på 100-150 karbo te dagen :) hvis folk får i seg 1000 karbohydrater daglig, då lure eg veldig på ka dei spise! :)

    SvarSlett
  13. Så bra at du vet hva du får i deg :)
    Når de spiser så mye kh så e det fordi de småspiser på div ting uten å se hvor mye kh som er i tingene, bare 1 dl sukker er jo 100 kh, så hvis de spiser en del søtsaker til hverdagen, drikker en del cola o.l blir det fort mye. Bare en halvliter med cola er 50 kh

    SvarSlett
  14. Jeg har Diabetes 1, og prøvde meg på en ordentlig lavkarbo. Det resulterte i lavere insulindoser, men likevell trengte vi noen karbohydrater for å styre unna følinger. Man vil få følinger i blant uansett, så et 100% karbofritt kosthold med Diabetes 1 er vanskelig å fullføre. Det er stor forskjell på diabetes 1 og diabetes 2!

    SvarSlett
  15. og gud.. jeg ble nesten irritert på deg, din blogger! synes det var utrolig irriterende å lese hva du faktisk forteller til oss diabeikere. fortell oss ikke hva VÅRE leger forteller, og hvilken belastning det har påført VÅR helse av å prøve det ut!

    er det mulig.. livet er faktisk ikke så enkelt som du tror med diabetes 1!

    SvarSlett
  16. Hver enkelt må jo selv finne ut om de passer form dem. Men det er flere som har diabetes både 1 og 2 som blir bedre på lavkarbo. Jeg har aldri påstått at alle blir det. Hvorfor bruke opp energien på å bli irretert.

    Lavkarbo er et stort begrep og det er mange kosthold som går inn under lavkarbo. Alt fra 15- 150 kh til dagen.

    SvarSlett
  17. diabetiker type11. januar 2012 kl. 13:16

    har diabetes 1, og kan si det så enkelt som at mitt liv har aldri vært bedre enn når jeg fulgte lavkarbo diett! ;) for mye brød, poteter og normal norsk kost med mye karbo, gjorde meg rett og slett dårlig og ett liv uten sukker ga med mer energi, jeg var ikke lenger trøtt, slapp eller hadde vondt i kroppen. konstentrasjon ble bedre og nattesøvnen kom tilbake. Har INGENTING vondt å si om lavkarbodietten fordi den har forbedret livet mitt og gitt meg gnisten tilbake. Sånn er det bare, sukker er noe forbanna dritt for en diabetiker ;P hehe...

    SvarSlett
  18. Så bra :) ! Jeg har hørt om flere som har både en og 2 som blir bedre av lavkarbokosthold. Kjekkt at du ville dele3 din erfaring her slik at folk kan lese det å se at det er verdt å prøve ;)

    SvarSlett
  19. Diabetes type 1 og lavkarbo er det ikkje noko gale med! Sjølv har eg aldri hatt bedre langtidsblodsukker enn i dag, takka vera lavkarbokostholdet. Ein et jo ikkje bacon heile tida... Blir irritert på folk som seier at ein diabetikar "går i koma" av lavkarbo, alt er jo med måte. Har ein føling(lavt blodsukker) må ein jo ete noko med sukker(frukt, godteri o.l), men det betyr ikkje at ein treng å ete pasta, potet, vanlig brød og anna mat som bidreg til store svingningar i blodsukkeret i kvardagen. Med lavkarbomat er det mykje enklare å halde blodsukkeret under kontroll, og ein slepp å sette store dosar insulin.
    Har ingenting vondt å sei om lavkarbo, eller "grovkarbo" som er likar å kalle det!
    Og tusen takk for gode oppskrifter Camilla :)

    SvarSlett