mandag 5. september 2011

Ostekake til frokost, lunch, dessert og kvelds



  • saft av 1sitron
  • 6 plater gelatin eller gelantin pulver. Røres ut i 1-2 dl vann.
  • 1 pk philadelphia kremost (jeg tok 300g)
  • 1 pk seterrømme
  • 3 dl kremfløte
  •  1/3 del cottage cheese for å få proteiner
  • 70 - 100 g sukrinmelis
  • vaniljedråper eller vaniljepulver

Pisk fløten sammen med sukrinmelis. Pisk seterrømmen, kremost, og cottage cheesen. Bland den piskede fløten forsiktig inn sammen med osteblandingen. Lag gelantinpulveret i vamt vann og rør. Bland gelantinen litt og litt i røren. Bland inn sitron. Ta røren ut i en kakeform med en slikkepott. 

Velg pynt f.eks

gelelokk
hjemmelaget syltetøy
sukkerfrisjokolade
Bringebær
Jorbær
blåbær
Lage sjokoladepynt av sukkerfrisjokolade i isbiteform. Tar du bare litt oppi blir de tynne.
kan også raspe sitonskrell eller lime skrell som pynt.


Denne så få pen ut, så jeg vil kjøpe meg en slik form så blir ostekaken ekstra fin :D


dette bilde er en høykarboversjon jeg fant på google.
Har bare bilde for å vise for fin en ostekake ser ut i en slik form ;)

7 kommentarer:

  1. Åh, nå fikk jeg vann i munnen altså! Hva bruker du til bunn i denne kaken?

    SvarSlett
  2. Jeg lager ikke bunn, synes det er like greit å ha den uten slik at den kan være et måltid. Men har laget bunn med madler og smør som stivner i kjøleskapet. Men vet det finnes mange lavkarbobunner hvis du søker på nette ;)

    SvarSlett
  3. Så spennende! Takk for tips :)

    SvarSlett
  4. hei. hvor kan j kjøpe sånn formen??

    SvarSlett
  5. har ikke fått tak i en selv ennda. Men den heter wilton.

    SvarSlett
  6. Den heter Poinsetta Pan og selges på nettet på Cacas til 250.- :)

    SvarSlett