torsdag 8. september 2011

Eggemelk

Lag først eggemelk. Smelt 35-50 gram smør og kok opp 2-3 dl vann. Bland og kjør med stavmikser. Tilsett 1-2 eggeplommer, evt. 1 egg. mens du bruker stavmikseren. Det vil skumme masse. En bør muligens blande i litt søtningsmiddel, da "melken" er mindre søt enn vanlig melk.

Du kan drikke den ren eller


  • tilsette noen dråper vaniljeessens så smaker den vaniljemelk
  • mandelessense. (skal visst bli ganske godt)
  • Kakaopulver :D det va knall godt å smakte kakao. pga det varme vannet og smøret så blir det varm kakao.
  • Tøm skumrik eggemelken på et høyt glass. Tilsett et shot espresso/sterk kaffe. Strø med kanel. Voilà. Du har en nydelig cafè au lait, uten rare smaker eller soya. Den er dessuten billig og næringsrik. Smaker som Irish Coffee hvis du tilsetter whiskey, og er minst like koselig å drikke
Denne er veldig mettende og kan være en måltidserstatter med mye nyttig oppi. Den har fett, protein og ca 1 kh hvis du teller egg og smør.






2 kommentarer:

  1. Oi, så spennende! Det høres litt mektig ut, men også utrolig godt, så dette må prøves :) God helg fra Anette :)

    SvarSlett
  2. Ja den er kjempe god :) har laget den 2 ganger allerede og tenkte å ha den til kvelds i dag igjen :p

    SvarSlett