søndag 4. september 2011

Min kjære laget middag og dessert til oss på fredag








 sjokoladefondant med hjemmelaget is





Fløtegratinert sellerirot














Chili texas style av photobscura fra lavkarb.no

  • 1 kg kjøttdeig av storfe
  • Smør til steking
  • 2 bokser hakka tomater (400 gram pr boks)
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 medium gul løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 5 dl vann
  • 1 terning oksebuljong
  • 1/2 ts chilipulver (eller mer, mitt er kruttsterkt)
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ss provencekrydder (eventuelt diverse italienske krydder, som timian, merian, basilkum, oregano etc)
  • Salt og pepper etter smak
Stek opp kjøttdeig, skru ned varmen og tilsett tomatpureen, hakk løk og stek sammen med kjøttdeigen til den er blank, krøst hvitløk over.
Kok opp vann, og rør ut buljongen. Hell vann og kjøttdeig i en stor kasserolle sammen med de hakkede tomatene og kok opp.
Skru ned varmen til den er under kokepunktet, og la den stå og trekke i to timer, rør litt i gryta med jevne mellomrom.
Tilsett alt krydderet bortsett fra salt, og la trekke en time til. Smak til med salt.
Om nom nom! Nesten enda bedre dagen etter!
For de som er litt mindre snaue på karbene er det sikkert også godt med hvite eller brune bønner.




Fløtegratinert sellerirot


1/2 stor sellerirot

1/2 løk

2 fedd hvitløk

smør

salt og hvit pepper

ca. 3 - 4 dl fløte

revet ost





Sett ovnen på 180 grader og smør en ildfast form godt med smør.

Rensk sellerirota og skjær den i biter, som du igjen skjærer i tynne skiver. Hakk løken og hvitløken.

Legg sellerirot, løk og hvitløk lagvis i den ildfaste formen. Salte og pepre mellom lagene. Hell fløte over selleriroten. Hvor mye fløte du trenger er litt avhengig av formen på den ildfaste formen. Jeg liker å helle på fløte til fløten dekker selleriroten ca. 3/4 opp. Altså sånn at sellerirot stikker opp over fløten.

Sett den ildfaste formen i ovnen, og la steke i ca. en halv time. Ta formen ut, strø godt med revet ost over, og la steke i en halv time til, eller til osten begynner å bli gylden og selleriroten er mør


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar