3 egg
6 ss sukrin ( sukrinmelis eller 3 sukrinmelis og 3 sukrin)
1 sitron
3 dl fløte
5 plater gelantin, eller 5 ts gelantinpulver
Legg gelantinplatene i kaldt vann.
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Vask sitronen godt. press ut sitronsaften i en kopp, rasp av det ytterste gule sitronskrellet å hiv oppi koppen. Rør blandingen oppi eggedosisen.
Pisk gelantinplatene fort 0,5 dl kokvarmt vann, unngå klumper.
Hell gelantinen i eggedosisblandingen i en tynn stråle mens du pisker bestemt for å ikke få klumper.
sett eggeblandingen i kjøleskapet i ca 10-15 min
pisk kremfløte. Bland i den piskede kremen i den kalde eggeblandingen og la det stivne helt i kjøleskapet, eller i fryseren hvis du vil det skal gå fortere.
ett tips er å lage dobbel oppskrift, dele den på 2 å tilsette kakao i den ene delen og siton i den andre ;)
SvarSlettTakk for oppskrift!! :-))
SvarSlettShamu: Håper du liker den ;) selv har jeg laget 2 enkle og en dobbel oppskrift allerede :) siste med delt, en sitron og en sjokolade <3 det smakte knall godt ;)
SvarSlett