tirsdag 25. oktober 2011

Sitronfromasj

Sitronfromasj




3 egg
6 ss sukrin ( sukrinmelis eller 3 sukrinmelis og 3 sukrin)
1 sitron
3 dl fløte
5 plater gelantin, eller 5 ts gelantinpulver

Legg gelantinplatene i kaldt vann.

Pisk egg og sukrin til eggedosis.

Vask sitronen godt. press ut sitronsaften i en kopp, rasp av det ytterste gule sitronskrellet å hiv oppi koppen. Rør blandingen oppi eggedosisen.

Pisk gelantinplatene fort 0,5 dl kokvarmt vann, unngå klumper.

Hell gelantinen i eggedosisblandingen i en tynn stråle mens du pisker bestemt  for å ikke få klumper.

sett eggeblandingen i kjøleskapet i ca 10-15 min

pisk kremfløte. Bland i den piskede kremen i den kalde eggeblandingen og la det stivne helt i kjøleskapet, eller i fryseren hvis du vil det skal gå fortere.



3 kommentarer:

  1. ett tips er å lage dobbel oppskrift, dele den på 2 å tilsette kakao i den ene delen og siton i den andre ;)

    SvarSlett
  2. Shamu: Håper du liker den ;) selv har jeg laget 2 enkle og en dobbel oppskrift allerede :) siste med delt, en sitron og en sjokolade <3 det smakte knall godt ;)

    SvarSlett