lørdag 29. oktober 2011

Nå slakter kjendisene lavkarbo!


 Han har en veldig fin blogg med masse info.


I Her og nå nr 43 leser vi at kjendisene slakter lavkarbo. Fra når begynte man å spørre Cæsar-, Reality-, Danse-stjerner og ordførere om kostråd. Her og nå mener tydligvis at disse er representative til å uttale seg om hvordan karbohydrater, mettet fett, blodsukkernivå, metabolisme, insulinproduksjon og fettlagring fungerer i kroppen. Ville man ha spurt disse om hvordan en motor, girkasse og forgasser system fungerer på biler? Jeg tror ikke det.
Utsagnene:
Realitystjernet Petter Pilgaard; "Blir tykk og slapp"
Hotel Cæsar Marianne Westby; "Det er bare jug"
Barne-TV-legenden Eli Rygg; "Feil fokus"
Idol-sanger Atle Pettersen; "Spiser det jeg vil"
Skiesset Marit Bjørgen; " Du må ha karbohydrater"
Skal vi danse deltaker Anna Anka; "Idioti og farlig"
Trimdronning Kari Jaquesson; " Risikerer sykdomme

Jeg ønsker å sammenfatte disse utsagn med at steinaldermennesket ble tykke og slappe. At de juger om at kostholdet var bra for dem. At de hadde feil fokus, burde spise det de ville og at de måtte ha karbohydrater, selv om at de ikke hadde tilgang til karbohydrater fra fukt og bær under store deler av vintersesongen. Når en steinaldermann uttalte seg om kostholdet sitt ble kostholdet oppfattet som idioti, farlig og at det risikerte sykdommer. Problemet er bare det at det er vi som blir sykere, fetere og dør av livsstilssykdommer, ikke dem...


Dette er hentet fra Ronnie sin blogg 

4 kommentarer:

 1. Tror vi alle har godt av å spise litt av alt. Det er jo tross alt en grunn til at vi har tre type energikategorier. Og da blir det feil å la den ene utebli fra kosten. Handler bare om å velge de riktige matvarene. Men å kutte ut de negative kildene til karbohydrater kan vi nok gjøre noe med alle og heller unne oss dem en gang i blandt. Mange av karbohydrat kildene er med på å tilfredsstille livsgleden vår og når en er på restaurant å får med karbohydrat kilder bør en jo få kunne spise de gode potetene som en har betalt for og som en ikke gjør så ofte uansett :) Så jeg syns det er viktig å finne en balanse bare :)

  SvarSlett
 2. Selv om en lever lavkarbo så spiser en karbohydrater. Men istedefor å spise mye dritt så spiser en grønnsaker :)
  Jeg synes ikke poteter er godt å tåler ikke pommes frites, så jeg får salat istedenfor som er så mye bedre og smaker bedre. På kinarasturant så får jeg ekstra grønnsaker istedefor ris så ingen problem der heller, smaker bedre å er bedre for kroppen. Jeg kan da gå hjem uten å være oppblåst, ikke greie å gå nesten for det er så vondt.

  SvarSlett
 3. Øøøh - stienaldermennekset gikk vel ca 3 mil per dag. Dessuten døde de tidlig og var sikkert ekstremt sultne rett som det var. De mått ejo sanke & fange all maten selv. Du trenger ikke løpe særlig langt for å fange hverken et rugbrød eller et beger rømme, eller hva? ;-)

  SvarSlett
 4. haha fake profil å greier, veldig seriøst :p !
  Kjempe tøfft å late som en er noen andre.

  Uansett hvilket kosthold en velger så er trening kjempe bra. Det er ca like mange som trener av de som spiser lavkarbo og av de som spiser masse karbohydrater og snop.

  SvarSlett