søndag 22. januar 2012

Sjokoladefallkake med bringebær yoghurtis.

Har også litt blåbær i yoghurtisen i dag, hadde litt lite bringebær igjen.


Dette tar deg ca 12 minutter å lage

Først lager du sjokolade kaken

200 g smør
200 g sjokolade ( brukte 86%)

smelt før smøret i en gryte på lav varme. ( ha smøret i biter så smelter det fortere)
Ha så sjokoladen oppi i biter men ha på veldig lav temperatur. Jeg hadde på en halv å platen går til 3.

Lag eggedosis

4 egg
søtning etter ønske. jeg brukte 2 ss agavenectar, og 2 ss sukrin melis, noen dråper stevia toffee, og noen vaniljedråper

pisk dette luftig

Hell sjokoladeblandingen oppi mens du pisker det til en gjevn røre.

Nå hadde jeg oppi
1 ts bakepulver
2 ss mandelmel
2 ss glutenmel

Rør gjevnt

Ha i for en liten form som er smurt med smør, eller ha oppi bakepapir.

Stek på 200 g i 6- 10 minutt.

Den ble veldig bløt og god.


Jeg laget med en yoghurtis av gresk yoghurt og frosne bringebær. Jo mer bringebær jo mer isete blir den.

Dette ble kjempe godt å skal lages igjen :D.

2 kommentarer:

  1. Hei, når jeg forsøker å slanke meg og ikke går inntil videre ned. Kan jeg da spise sjokoladekaken du skriver oppskriften på her, eller er det noe jeg må holde meg unna?
    Ønsker deg riktig god bedring i forhold til nesen som er nyoperert :o)

    SvarSlett
  2. Du kan spise den til kos, men annbefaler da å bruke enten 86 % eller sukkerfri så det er minst mulig kh. Men sånn som denne så er den så mørk og mektig at du greier ikke å spise mye :) kaken er ikke usunn, men hvis du spiser hele kaken på en dag så blir den jo det så i små mengder :) yoghurtisen er kjempe sunn så du kan jo ha endel av den til ;)

    Tkk :D gleder meg ihjel til å få tatt av den plagsomme gipsen å få se nesen :D

    SvarSlett