tirsdag 10. januar 2012

Kjøttkaker i brunsaus og blomkålstappe

På mandag tok jeg 2 økter med yoga, i går ble det ingen for jeg hadde det så travelt at jeg ikke fikk tid alene.
Men skal få til en økt i dag :)

Jeg laget ukesmeny på søndag så i går ble det kjøttkaker i brunsaus og blomkålstappe :)



Kjøttkaker og kabonader:

1 kg kjøttdeig
2-3 egg
noen ss fløte
1 liten løk finhakka

Lagte 8 kjøttboller og resten til kabonader.
Lagte kabonader også slik at hvis vi ikke vil lage mat en dag så kan vi ha kabonader, stekt løk og salat.


Kokte 1 blomkål i buketter

Moste denne sammen med 4 ss smør
hadde oppi 2-3 dl fløte
salt og pepper.

Hadde hele blandingen i en kjøkkenmaskin til den ble jevn. Kokte så opp i en gryte.

Da vi er 2 å spiser lite så ble det 2 små kjøttboller til meg og en god klatt med blomkålstappe og 4 kjøttboller til Eivind med blomkålstappe. Hadde også saus over. I dag hadde han de 2 siste kjøttbollene til frokost sammen med litt blomkålstappe og saus.

Vi har også mer blomkålstappe igjen som vi skal ha til oksestek i kveld.

Sausen

1 dl vann
1 buljong terning
1 dl kraft
- pisket dette godt mens jeg varmet det.
hadde oppi litt smør
hadde så oppi fløte ( tror jeg brukte 3 dl)

lot dette koke litte granne. Tok gryta av platen, hadde oppi 2 eggeplommer mens jeg pisket godt. Hadde det så på platen igjen, tok oppi løk å lot det koke. Hadde kjøttkakene oppi etter det hadde kokt i 3 min. Lot alt koke til løken var mør.

1 løk delt i 4 som kokes i løken

2 kommentarer:

  1. Oooh, ser godt ut! Savner kjøttkaker i brunsaus ;o)

    SvarSlett
  2. takk :) det var ganske godt også :) ikke helt likt orginalen emn god erstattning og kjempe sunt :)

    SvarSlett