tirsdag 17. januar 2012

oksestek med blomkålmos og fløtesaus

Ha en form med lokk. gni steken i salt og pepper, hakk opp noen grønnsaker og legg alt i formen.Stek oksesteken i ovnen på 200 grader i 2 timer.

Blomkålmos lager du ved å koke en blomkål til den blir mør, ha den i en kjøkkenmaskin sammen med noen gode spiseskjeer smør, og rømme + fløte etter smak. Kryddre til med salt og pepper og kok opp.

Saus lager du ved å koke fløte til den blir tykk å har oppi kraft fra steken, litt smør og avslutt med salt og pepper. Vil du at det skal gå raskere så koker du opp fløte, kraft, og litt smør, sett til siden og pisk inn 1-2 eggeplommer, det gjør den tykk og god å den smaker vanlig saus :D. Avslutt med å smake til med salt og pepper.


3 kommentarer:

  1. Fine tips til saus, takk! Mine blir alltid så rennende og umulig å få i seg med gaffel ;)

    La ikke du ut ei oppskrift på oreo-kake en gang? Kan ikke finne den igjen.. Lei av å gå i selskap å se på at andre koser seg, nå skal det bakes!

    SvarSlett
  2. Værsegod, det funket knall bra ! :D
    Har selv opplevd dårlige sauser før og at de var gode først men delte seg om de ble varmet opp.
    Skal du varme denne opp igjen så har du oppi mer fløte og varmer den i gryta så blir den like god igjen ;)

    Her har du Oreokaken ;) http://camillacelinafuglesang.blogspot.com/2011/11/oreokake.html

    Til høyre på bloggen min under blogglisten er den en søkefunksjon, den er veldig teit å funker bare om du skriver hele navnet. Søkte først oreo å da ble det 0 treff, litt stress at den skal være slik, men kan også søke på google ;)

    Lykke til ;)

    SvarSlett
  3. Flott med tips til saus, men den steken var grå som ei mus. Har du ikke stekenål til den?
    Stek den i panna neste gang og sleng den i ovnen i 5 timer på 60 grader, eller noe slikt.
    Spennende med jordbær, du ser jo ut som ei trivelig husmor.

    SvarSlett