6 egg
200 g Philadelphiaost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
den skal stekes i ovnen p en plate, og etter det IKKE kokes. Bruker du den som spagetti så har du varm saus over, og som lasagne så skal den bare stå inni til osten er gylden :) (platene er allerede myke så de trenger ikke stå evigheter for å bli det.
Du kan også varm restene oppi i ovnen eller i micro :)
( dette blir 2 stekeplater med tynn pastadeig å den bør vær tynn. Jeg laget dobbel oppskrift så det ble 4 brett. 4 brett var nok til: 1- 1,5 brett som lasagneplater, resten sjærte jeg opp som tynn spagetti ved å rullede og skjære super tynnt med en god kniv. Så hadde jeg "spagettien" i en bolle med tett lokk og så i kjøleskapet. Da holdt det seg og jeg kunne bruke det til spagetti og kjøttdeig i tomat saus ( 2 middager + til 2 personer) og Carbonara med spagetti (2 middager + til 2 personer). Lasagneplatene pakket jeg inn i bakepapir og hadde i kjøleskapet. ( kan fryses)
Gjør slik:
Visp eggene kraftig med en elvisp i 3 minutter. Tilsett philadelphaosten og visp den glatt.
Tilsett saltet og fiberhusken og kjør den til en gjevn masse (bruk litt og litt fiberhusk, jeg trengte litt mindre enn det som står i oppskriften). La deigen svelle i 10 min.
Jeg fant frem stekeplater og hadde på pizzapapir også litt olje over papiret.
Jeg delte den dobble deigen på 4 plater, hadde hendene i kaldt vann og fordelte det gjevnt og tynt over hver plate. (Måtte vaske hendene noen ganger for å lett dele det jevnt og pent)
Hvis du ikke liker å bruke hendene slik som meg så kan du ha deigen mellom 2 pizzapapir og bruke en kjevle.
Sett ovnen på 150 grader og stek i 10 min.
Spagetti med kjøttdeig og tomatsaus + masse ost
Bruk hakka tomater og krydder i sausen. Eventuelt også litt sukkerfri ketshup
Trro det eller ei men du greier mest sansynlig bare halve porsjonen her. Vi spiste 1 skål til 2 måltider.
Spagetti med carbonarasaus
1
2
Lasagne med frisk salat
Lag ostesaus: Kok opp 200 g philadelphiaost sammen med ca 2-3 dl fløte, ha oppi salt , pepper og muskat etter smak.
Legg lagvis kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus og raspet ost.
Stek på 170 grader til osten er smeltet og gylden. Server med en frisk salat og ha over litt olivnolje, litt salt og nykvernet pepper.
Tusen takk for godt tips!! Dette må jeg prøve>:-)
SvarSlettHei dette så digg ut, men steker du spagettistrimlene i ovnen først, og koker de etterpå?
SvarSlettDu bare steker de som plater, etter det er de ferdige :) men de kan varmes oppi i mcroen :)
SvarSlettOh! Får det samme smak og konsistens som ordentlige pastaplater er jeg i himmelen! Savner lasagne!
SvarSlettEr det vanskelig å få platene tynne nok? Bruker du kjevle til dette?
Beklager dumt spørsmål ang kjevle.. må lære meg å lese teksten skikkelig først, men ble så ivrig! ;o)
SvarSlettDet smaker ikke helt lik som spagetti, men som lasagne er det faktisk veldig likt ;).
SvarSlettSelv bruker jeg jo hendene og kaldt vann, men andre bruker kjevle og 2 bakepapir, med olje imellom ;)