tirsdag 17. januar 2012

Laks og bacon gratinert i ost, med brokkoli og sandefjordsmør

Her er tidligere oppskrift på laks med hollandaise saus

Først har du på salt og sitronpepper på laksen, stek så til den blir nesten gjennomstekt.
Ha oppi form

Klipp opp bacon, stek det gyldent og ha over fisken.

Ha ost over og stek det i ovnen til osten er litt gylden.


Smørdampet brokkoli.

Kok opp vann og ha litt smør i. kutt av bunnen på brokkolien, men behold litt av stilken. Del brokkolien  på langs, del i 4 eller 6 deler. la de koke i 8-10 min



Sandefjordsmør

2 dl kremfløte
150 g smør
salt
hvit pepper
1 ss hakket persille eller gressløk
sitronsaft

Kok fløten til sandefjordsmøret over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter mens du passer på hele tiden slik at det ikke koker over.

Slå varmen ned på svak varme og visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med sitronsaft, salt, hvit pepper og rør inn finhakket gressløk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar