Bunnen:
200 g valnøttkjerner ( jeg hadde en blanding av valnøtter, pekannøtter, paranøtter og litt peanøtter, det jeg hadde i skapet.
100 g mørk sjokolade
valgfri søtning etter smak. ( jeg brukte sukrinmelis og stevia dråper)
4 egg
100 g mørk sjokolade
valgfri søtning etter smak. ( jeg brukte sukrinmelis og stevia dråper)
4 egg
Sjokoladefyllet:
50 g sjokolade
25 g smør
1 eggeplomme
Fremgangsmåte:
Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en foodprocessor eller blender.
Rør sammen egg og sukrinmelis, og bland sammen sjokolade og nøtter i eggeblandingen. Rør godt.
Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne (ca 25x30) og stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.
Smelt smøret til sjokoladefyllet på lav varme i en kjele og brekk oppi sjokolade.
Avkjøl litt, og rør deretter inn en sammenpisket eggeplomme.
Bre sjokoladefyllet utover nøttebunnen.
Del bunnen over på midten og legg bunnene mot hverandre med fyllet i midten.
Skjær opp kaken i små konfektbiter og oppbevar i en tett boks, i kjøleskapet eller i fryseren. De tiner raskt
Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en foodprocessor eller blender.
Rør sammen egg og sukrinmelis, og bland sammen sjokolade og nøtter i eggeblandingen. Rør godt.
Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne (ca 25x30) og stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.
Smelt smøret til sjokoladefyllet på lav varme i en kjele og brekk oppi sjokolade.
Avkjøl litt, og rør deretter inn en sammenpisket eggeplomme.
Bre sjokoladefyllet utover nøttebunnen.
Del bunnen over på midten og legg bunnene mot hverandre med fyllet i midten.
Skjær opp kaken i små konfektbiter og oppbevar i en tett boks, i kjøleskapet eller i fryseren. De tiner raskt
Trykk på bildet for å komme til matprat sin høykarboversjon
Trykk på bildet for Lisbeth sin versjon :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar