søndag 25. mars 2012

Skumkake












Ingredienser:
9 gelatinplater
1,5 dl vann
6-8 eggehviter (bruker plommene til is eller eggmelk)
2 ts vaniljepulver
2 dl Sukrin melis

Glasur:
50-100g mørk sjokolade
60g kokosolje
2 eggeplommer

Kokosmasse
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min. Kok opp 1,5 dl vann og rør deretter inn en og en plate til alt er oppløst.
Pisk eggehvitene stive med sukrinmelis og vaniljepulver. Rør inn gelatin og pisk videre i rundt 2-5 minutter. Ha det i en rund bolle og sett kjølig til det stivner. bruk gjerne vanlig kakeform uten bunn plassert oppå et kakefat, Da er det bare å ta av formen når den har stivnet.

Smelt sjokoladen sammen med kokosoljen. Rør inn eggeplommene når dette er avkjølt (ellers skiller de seg). Sett glasuren i kjøleskap. Når den nesten er stivnet brer du den over kaken. Så strør du kokosmasse over. Jeg  tok på halve siden kjæresten ikke er så glad i kokos.








1 kommentar: