torsdag 12. april 2012

Pytt i en panne




1/2- 1 boks bogskinke
1-3 skikkelige pølser (jeg bruker ganegodt sine)
1-2 paprika ( grønn og rød)
1/2-1 purre
1 løk
1/3 del squash

Ha gjerne i flere grønnsaker for variasjon

Stek i smør, ha i salt, pepper og litt paprikapulver.
Stekt det til det er gjennom varmt og litt gyldent.

Ha oppi en valgfri smørost :) Gjerne en av disse på bilde.
De har 0 kh


fredag 6. april 2012

Nøttekonfekt




Bunnen:

200 g valnøttkjerner ( jeg hadde en blanding av valnøtter, pekannøtter, paranøtter og litt peanøtter, det jeg hadde i skapet.
100 g mørk sjokolade
valgfri søtning etter smak. ( jeg brukte sukrinmelis og stevia dråper)
4 egg




Sjokoladefyllet:



50 g sjokolade
25 g smør
1 eggeplomme


Fremgangsmåte:
Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en foodprocessor eller blender.
Rør sammen egg og sukrinmelis, og bland sammen sjokolade og nøtter i eggeblandingen. Rør godt.
Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne (ca 25x30) og stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.

Smelt smøret til sjokoladefyllet på lav varme i en kjele og brekk oppi sjokolade.
Avkjøl litt, og rør deretter inn en sammenpisket eggeplomme.

Bre sjokoladefyllet utover nøttebunnen.
Del bunnen over på midten og legg bunnene mot hverandre med fyllet i midten.
Skjær opp kaken i små konfektbiter og oppbevar i en tett boks, i kjøleskapet eller i fryseren. De tiner raskt



Trykk på bildet for å komme til  matprat sin høykarboversjon




Trykk på bildet for Lisbeth sin versjon :)


torsdag 5. april 2012

Forandring fryder :)

Klippet meg for ei uke siden :). Har ikke tatt mer enn tuppene siden 8 klasse så denne gang ville jeg gjøre noe mer. Etter mye tenking bestemte jeg meg for å klippe det kortere :)

Her er før






Her er etter :)



Hva synes du ? :)

Jeg er veldig fornøyd :) det er deilig å ha av det slitte, og få prøve noe nytt :) Blir også herlig å slippe lang hår til sommeren :).

Nannahs knekkebrød


Med fiberhusk på.  smaker som pulveret på flattbrød :)



200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk
1/2 ts salt
litt søtt Jeg bruker sukkerfri syrup ( agave, yacon eller pannekake syrup :p)
5dl vann


Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul.
Jeg fikk 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn
Om du ikke har varmluftsovn øk temperaturen til 180 og stek et brett av gangen.


De blir ekstra digg med en god dasj sukkerfri syrup, 1-3 ss. 
Blir også kjempe gode og ekstra sunne om du strør over fiberhusk før de stekes ;)



Taco tallerken



Tacotallerken

kjøttdeg stekt med tacokrydder, hakka løk, salsa fra eldorado (4,5 kh), tacosaus fra first prise (5 kh), seter rømme, søte små tomater, raspet ost, guacamole og ostechips med tacosmak




 Guacamole

 2 avokado
1 lime, presset
1 neve koriander, finhakket. (brukte tørket)
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olje
salt og pepper






Hot Tacokrydder

2 ss chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano 
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts havsalt (eller vanlig bordsalt)
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.


Stek kjøttdeigen til den bli gylden, ha i tacokrydder, og litt vann og la det koke så det blir saus :)
Ha gjerne i litt fløte også, det har jeg :).


Ostechips


Taffelost (skjær opp i passe biter)
Dekk en tallerken med pizzapapir, å legg de oppå. Kryddre med tacokrydder.
Ha i microen i 3-4 min :)


La de hvile litt så blir de sprø :)





onsdag 4. april 2012

nuggets


Nuggetsene
Kyllingkjøttdeig
baconcrisp/bacongull (meny og rema 1000 har noen veldig gode)
Dipp
tomatpurre eller sukkerfri ketchup 
noen dråper tabasko
Knus baconcrisp/gull til smuler i kjøkkenmaskin eller knus de i pose med en kjevle.
Knø kjøttdeigen, form som kuler og trykk de litt flate.
dutt de nedi bacongullblandingen så de får masse på, på begge sider.
Legg de på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek på 200-225 grader i ca 15-20 min.

Dippen: spe utt tomatpure/ ketchupen med vann til den blir ønsket konsistens, smak til med tabasco.



tirsdag 3. april 2012

Vafler av kremost + hjemmelaga jordbærsyltetøy



6 egg
200 g Philadelphia
2 ts bakepulver
4 ts jbk (jihannesbrødkjernemel fra helsekosten)
4 ts fiberhusk (helsekost eller meny)
4 ss sukrinmelis (helsekost eller meny)
1 ts natron
valgfri enten noen 1/2- 1 ts vaniljepulver (helsekost) eller noen dråper vaniljeessense (10 dråper?)





Ta opp en pose med frosne bær
smelt de i microen
ha oppi valgfri søtning om du ønsker det
Dryss over pitte pitte litt fiberhusk og rør. Det gjør syltetøyet mindre rennende og det slipper å havne på hendene og tallerkenen istedenfor på vaffelen


Jeg elsker hvitost med jorbærsyltetøy og knekkebrød på :D.
Så jeg lager ekstra syltetøy, har det i en tett boks i kjøleskapet og bruker det på hvitost <3