onsdag 29. februar 2012

Karins beste brød!

Er du glad i brød?

Dette brødet er så godt at til og med de som ikke har e naturlig og karboredusert kosthold liker det :)
Jeg synes et minner litt om grovbrød med syrup, og det var mitt favotitt brød før.

Selv lager jeg bare brød/knekkebrød o.l. Ca 1-2 ganger i året, men nå som min kjære også har lagt ganske så godt over til et naturlig og karboredusert kosthold og har kuttet ut sukkeret så ville jeg lage et godt brød som han kunne like. Jeg har laget Karins beste brød før og husket at det var godt, men da brukte jeg cc (cottage cheese) å den ville ikke bli most så jeg så de i brødet.

Denne gang brukte jeg rømme og det ble fantastisk godt :D

Legger oppskriften nederst

her kan dere trykker for å lese om flere som har tetstet oppskriften hennes.

Her er mine bilder :)










He er oppskriften og den er kopiert slik hun har skrevet den selv.

Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)

Blitzes med stavmikser eller noe lignende.

Nå skulle jeg sagt melblanding, men det er jo ikke det - bare en blanding!

Så nå blander man følgende:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks - anyway får du fiber husk på ICA, f eks - andre også, sikkert!)
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.

La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.

Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød!

Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Avkjøl på rist.

Når det er helt kaldt skjærer du det i tynne skiver.
Jeg pleier fryse det i pakker á 3 skiver, alle lagt i en stor pose. Jeg får minst 30 skiver av ett brød. Hele oppskriften inneholder ca 30 g karber enten det er den ene eller den andre varianten. Det betyr så langt jeg har klart å regne ut at det er maks ett gram karber per skive, ca.

Det er mye søtt og salt i dette - fordi det er det man ikke kan "fake" - søtsmaken av kornet. Så den må man tilsette. Mye salt fordi man bare nå ha noe smak! Men resten gjør at man får et brød som "fjærer" som et vanlig brød gjør. Det er faktisk veldig "brød-aktig". Jeg anbefaler det så absolutt - prøv om du vil. Jeg tror faktisk ikke du blir skuffet.

Dette er ikke en brødlignende gjenstand, det er faktisk brød.

Stekemetoden gjør også at du får et brød med skorpe.




Wok , hamburger og kake



 Godt med wok :D

Jeg hakket opp forskjellige grønnsaker som vi liker å ha i, squash, paprika, løk, brokkoli, og sukkererter. stekte strimlet svinekjøtt, blandet alt sammen, tilsatte wok krydder og hadde i litt fløte. Hadde også oppi miracle noodles som jeg kjøpte fra iherb for en god stund siden. Det var faktisk veldg godt :) Men siden de ikke gir noe næring så skal vi rive squashen som spagetti heller neste gang, selv om nudlene var veldig gode.




 


 Nam nam sjokoladefallkake og yoghurt is er fantastisk godt å veldig digg når jeg har sug etter sjkolade en gang i måneden :p




 Hamburger :D
Jeg laget hamburgerbrød og hamburgerdressing fra bunn av slik jeg pleier, men denne gang hadde jeg ost oppå brødene også, det ble kjempe godt :) Greit å variere litt.
Når jeg kjøper hamburger så sjekker jeg alltid etter de med minst gram kh.
På burgeren har jeg salat, tomat, dressing, hamburgerkjøtt, ost og bacon.




onsdag 22. februar 2012

Boller

Jeg spiste ikke bolle på søndag, men på tirsdag fikk jeg plutselig veldig lyst på boller så jeg testet Fristende lavkarbo sine :) De ble veldig gode med pisket krem og rørte jordbær :) Og de ble enda bedre når de hadde ligget fremme over natten.


Her er oppskriften hennes:



 4 mellomstore egg
4 ss sukrin
1 dl fløte
50 gram smeltet smør
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
1 ts kardemomme
(egg til pensling)
Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.
Ta litt og litt av deigen og trill til boller.
Bollene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. I mellomtiden visper du krem. Del bollene på midten og fyll med ønsket mengde krem. Dryss sukrinmelis på toppen.
Vil du ha rørte jorbær på slik som meg ?
Ta frem frosne jorbær, ha de i en skål og så i microen til de er tinte, gjerne litt varme også. Mos og rør godt med en gaffel.  Ferdig! Ha dette oppå kremen :)


Her har dere bilder:











Hadde frosne bær i microen, moste og rørte dem :)







mandag 20. februar 2012

Middagsselskap

I går (søndag) hadde vi middagsselskap  :D
Jeg hadde innvitert mamma, mormor og morfar på middag, siden vi har ikke hatt familieselskap i januar slik som vi pleier. Vi pleier å feire min og mamma sin bursdag sammen siden jeg har 29 januar og hun 2 februar, men denne gang ble det ikke siden mamma jobbet og mormor og morfar var på tur.
Jeg syntes det var litt trist at vi ikke fikk hatt selskap så da vill jeg innvitere de til oss på middag og dessert.

Til middag ble det: Chiken tikka masala, alla gobbi, en god salat, raita og cottage cheese med smak, den gule. Jeg har laget dette før, men da med butikkkjøpt kryder, Har også laget det på kurs, men brukte da krydder fra innvandrerbutikk og det ble såååå mye bedre. Her er oppskrift

Til dessert ble det: Bær gratinert med sabayonnesaus, dette er veldig godt, du kan lage sabayonnesaus ved å piske 4 eggeplommer, 2 dl hvitvin og søtning etter smak i vannbad, det skal bli en god krem :). Ha det så over bærene og stek på 200 grader til det blir gyldent på toppen :)
Du kan også lage vaniljekrem å ha over bærene istedefor, det er også veldig godt.



 Ikke å begeistra etter å bli tatt bilde av :p



 Evind sin mat :) 



 Desserten





Kosemat





Sunn kosemat


På fredag laget vi :

Laks i ovnen med parika og creme fraiche og brokkolimos

Til dessert laget vi gratnerte bær med sabayonnesaus, vi brukte litt lite tid på den så en smakte litt mye hvitvin og ble ikke så god så den pleier å bli.



 




Maten på lørdag:


Det ble marinert nakkefileer som vi kjøpte på icamaxi, n god salat og aioli ( hjemmelget, men med pose majones) Aiolien ble ikke så kjempe god akkuratt så neste gang blir den helt hjemmelaget :)


torsdag 16. februar 2012

Mye god mat de siste dagene

I de siste dagene har jeg laget mye god lavkarbomat, her har dere litt i bilder.


 
Gryterett med kjøttdeig, bacon, og mais
(mais inneholder ca 14 kh pr 100 g, ikke bruk det om du prøver å gå ned i vekt)



Maten på tirsdag, marinerte koteletter, saus av det som var igjen i pannen og litt fløte. Salat og tzatziki ved siden av.




 Sjokolade med pekannøtter og havsalt

Cecilie har en god oppskrift, se her ;)




Maten i dag

marinert ytrefilet, med salat og tzatziki





mandag 13. februar 2012

Camilla sin egenkomponerte Epleterte/Tarte aux Pommes



Fantastisk nydelig og egenkomponert
Epleterte/Tarte aux Pommes 





Høykarboversjonenen av denne har jeg laget mange ganger før og alle har elsket den. Jeg og samboeren elsker den  og synes den er myyye bedre en vanlig eplekake.

I går skulle jeg dikte en lavkarboversjon av denne slik at den kunne bli med i bursdagsselskap.
Jeg trodde den skulle bli god, men hadde aldri trodd den skulle smake nesten bedre enn høykarbo versjonen :D.

Jeg kjøpte en pose med noen fine epler som ligner på de norske, Eivind sa de var franske.
De smaker og ligner veldig på de norske.

Finn en paiform

skjær 2-3 epler i båter, legg fint som sirkler til det fyller formen

Strø over masse kanel

Bruk så agave nectar ( kan sikert bruke tagatesse om du tåler det, eller yacon syrup) Agave nectaren dryppet jeg på i sirkel, ca 3 sirkler.

Drypp så over vaniljeessense dråper, og gjerne steviadråper med smak om du har det. (jeg brukte med toffee smak)


Smelt ca 1/2 kopp med smør og fordel det over kaken.

Lag en melblanding: Jeg brukte  2/3 dl kopp med glutenmel og 1/2 kopp med bakepro. (Her kan du nok mixe din egen ( en blanding av glutenmel, mandelmel også kanskje litt kokosmel) ( eller en blanding av bakepro og mandelmel/kokosmel) Men husk at glutemelet er litt som mel og at bakepro gjør det litt sprøtt, så halvt om halvt av de er nok best.

Nå skal du ha mykt smør oppi melblanding og smuldre det så det blir en smuldre deig. Jeg brukte 150-200 g smør. Dette strøs så over kaken.

Jeg avsluttet med en runde til med kanelen og agave nectaren. Ha også gjerne på hakka hasselnøtter, vi hadde det ikke siden Eivind tror han ikke liker det, men det blir seriøst ennnda bedre ;)

Lykke til og gi meg gjerne tilbakemelding! :)

lørdag 11. februar 2012

Lavkarbo club sandwich


Club sandwich





Du trenger:


3 skiver valgfritt  lavkarbobrød, gjerne hjemmelaget. (jeg gjorde det enkelt å brukte fedon sitt i dag)
Salatblanding med ruccola i
majones
hvitløk
tomat
fetaost ( jeg bruker merke fest som de har på amundsen og ganegodt)
kyllingfilet
bacon

Lag hvitløksmajones av en pose majones, 2 hvitløksfedd, salt og pepper, gjerne 1 ss olivenolje også.

Del kyllingfiletene på langs slik at de blir tynne og flate, sek og kryddre med salt og pepper. 
Stek bacon.

Rist brødskivene  

smør hvitløksdressing på alle skivene (ha godt på)
Ha på masse salat
Legg på en god skive tomat på hver brødskive
Ha på fetaost på alle skivene
Ha på kylling og bacon på to av skivene, sett de oppå hverandre og snu den siste over.
Sett i 2 grillpinner for å feste tårnet, skjær den så i 2 mens du presser.
Ha gjerne ekstra fetaost vedsidenav










onsdag 8. februar 2012

lakse"pinner" med brokkolimos og sandefjordsmør +

Hei, nå er jeg halveis tilbake igjen etter litt opphold. Har hatt en del å gjøre, vært i stavanger en fra torsdag til søndag, og utenom det hatt lite blogglyst.
På lørdag og søndag var jeg på yogakurs, det var veldig kjekkt å jeg ble veldig stiv og støl :p
Jeg lærte hvordan en kan gjøre øvelsene best mulig, å hvordan en skal gjøre det helt rett så det strekker de rette plassene.

Jeg har også tatt av gipsen og er ganske fornøyd med resultatet :) Bilder må dere desverre vente med til slutten av april, for da har jeg time hos neselegen å skal ta etterbildene. Foreløpig er den litt små håven og pitte litt vond ennda, også ganske nummen, men dette ville ta tid før det gikk helt vekk.



Her er maten fra i dag, biff med løk, maiskolbe som jeg etterpå hadde smør og salt på. og jorbær med fløte til dessert :D
















Her er maten fra i går, fiske"pinner" med sandefjordsmør og brokkolipurre



Jeg har panert laks

paneringen lager du slik:

4 laksefileter

2 egg piskes i en liten kopp

paneringsblanding : 1 pose baconcrisp, 2 små poser parmesan mixes i en kjøkkenmaskin til det blir så smått som det kan bli.
Del fiskefiletene i biter, dupp dem i eggeblandinger, så har du de i paneringsblandingen, jo mer du får på jo sprøere blir de :) klemmer du dem litt flate også så blir de ennda sprøere.

Det ble knall godt ! :D

onsdag 1. februar 2012

Giveaway hos loveyliller





Trykk på bilde for å komme til bloggen hennes, og delta :)

Hele 5 vinnere stikker av med premien som er en smart drikkeflaske som kan rulles sammen når den er tom. Perfekt om man jogger eller går tur. Kan festes til belte, sykkel osv..Genialt for oss som er lei av å gå rundt å holde i tomme plastflasker! Les mer om vannflasken HER.

Mat den siste tiden

 Meatza mrd tomatsaus, baconstrimler, jalapenos,
og ost <3















 Laget amerikansk ostekake med bringebærbunn.

Den ble sånn helt ok, men bedre med hjemmelaa yoghurtis på siden.

her er orginaloppskrift fra Lchf-bloggen


















 Blomkålsuppe, men den ble ikke sånn kjempe god så da blir det ikke noe oppskrift :p


 Kjøpte en pakke med frosne hvitløksmarinerte scampi som jeg hadde til blomkålsuppen, de var ganske gode.











I dag ble det Biff med stekt løk og peppersaus.
Pleier ikke å bruke posesauser siden magen ikke liker det, men det ble det nå i dag.
Ikke så kjempe delikat bilde og det ser ut som veldig mye saus, men egentlig så var det ikke det.

Dette var kjempe godt. Vi hadde også til hver sin maiskolbe med smør og salt på, det er sååå godt :)
Jeg elsker maiskolbe, men det er 14 kh pr 100 g mais så det er noe jeg bare spiser en gang i blandt og litt ekstra om sommeren :p
Skal du ned i vekt så bør du spise lite av det eller unngå Mais, maiskolbe, gulerot og potet ( av grønnsaker).