søndag 29. januar 2012

Meatza pizza

 Først laget jeg bunnen av 1 kg kjøttdeig
3 egg
salt
pepper
chili og hvitløkspulver (bruker skikkelig fra innvandrer butikk)

Den ble ekstra god med chili og hvitløkspulver i så det skal jeg bruke hver gang.
 Laget tomatsaus
1 boks hakka tomater
1 stor tomat
1 dasj med sukkerfri ketchup ( kan sløyfes)

noe jalapenos hakket i biter
salt, pepper, basilikum, chilipulver og hvitløkspulver etter smak
 Pepperoni
 Ferdig :D.
Den er super god og kjempe mettendes

Laget rømmedressing å hadde til

Rømme dressing
1 boks rømme
4 ss majones
3 ss olivenolje
salt og pepper
noen dråper eddik

 litt gressløk
halv kinesisk hvitløk finhakket
Alle som har smak denne elsket den :D
Annbefales på det sterkeste.

torsdag 26. januar 2012

panerte laksepinner med blomkålmos og sandefjorsmør



4 laksefilet

Hellmanns majones
raspet parmesan ( brukte vanlig ost, da vi hadde brukt opp parmesanen tidligere)
Baconcrisp ( hadde ikke så brukte en masse sesamfrø og en stor ss glutenmel)

Den vanlige blandigen som ikke står i parentes er best, men den andre var et godt alternativ å er det som er avbildet.

Brokkoli purre

kok brokkoli, gjerne også stangen, der ligger det mye smak og vitaminer.

Når du får en gaffel gjennom brokkolien, hell av vannet og ha brokkolien i en kjøkkenmaskin sammen med en god klatt smør,  litt fløte, rømme, salt og pepper.

Ha mosen i gryten igjen å la den koke seg tykk og varm.

Jeg laget sandefjorsmør som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere. Trykk her for oppskrift

Jeg hadde litt hakket valnøtter over brokkoli purren. Ha også litt revet parmesan over om du har det :).

onsdag 25. januar 2012

Gratinerte pølser og aubergine/Pølse Moussaka

 
 Gratinerte pølser og aubergine


 
 
Dette trenger du:
ca. 500 g pølser, jeg brukte 2 forskjellige pølser fra slakteren. De inneholder masse kjøtt og lite kh.
1 stk aubergine
1 stk hakket løk
Halv kinesisk hvitløk hakket
1 boks hermetiske tomater
½ ts tørket basilikum
150 g cottage cheese/kesam/rømme
2 stk egg
4 ss parmesan (eller vanlig ost)
1 dl fløte
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt muskat
 
 
Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek de hver for seg, raskt på hver side. Auberginskivene skal bli bløte, men ikke svidd så ha middels varme.

Fres løk og hvitløk i smør, ha oppi salt, pepper og tomatene. Kok opp å la det koke til det blir en god saus. Smak til med basilikum.

Rør sammen rømme,parmesan, egg, fløte og muskat. Legg lagvis pølser, aubergine og tomatsaus, ha ostekremen på toppen.

Stek på 200 grader til den ser gylden og ferdig ut.  20-30 min

Vi hadde tzatziki til :)

søndag 22. januar 2012

Sjokoladefallkake med bringebær yoghurtis.

Har også litt blåbær i yoghurtisen i dag, hadde litt lite bringebær igjen.


Dette tar deg ca 12 minutter å lage

Først lager du sjokolade kaken

200 g smør
200 g sjokolade ( brukte 86%)

smelt før smøret i en gryte på lav varme. ( ha smøret i biter så smelter det fortere)
Ha så sjokoladen oppi i biter men ha på veldig lav temperatur. Jeg hadde på en halv å platen går til 3.

Lag eggedosis

4 egg
søtning etter ønske. jeg brukte 2 ss agavenectar, og 2 ss sukrin melis, noen dråper stevia toffee, og noen vaniljedråper

pisk dette luftig

Hell sjokoladeblandingen oppi mens du pisker det til en gjevn røre.

Nå hadde jeg oppi
1 ts bakepulver
2 ss mandelmel
2 ss glutenmel

Rør gjevnt

Ha i for en liten form som er smurt med smør, eller ha oppi bakepapir.

Stek på 200 g i 6- 10 minutt.

Den ble veldig bløt og god.


Jeg laget med en yoghurtis av gresk yoghurt og frosne bringebær. Jo mer bringebær jo mer isete blir den.

Dette ble kjempe godt å skal lages igjen :D.

lørdag 21. januar 2012

Neseoperasjon dag 2

Jeg har lenge hatt problemer med flere bihulebetennelser i året.
For rundt ca 1 år siden innså legene endelig at det å gå med bihulebetennelse mange ganer i året i måneder om gangen ikke er helt normalt. De så da inni nesen å fant ut at neseskilleveggen var skeiv. Jeg ble sendt videre for vurdering. Fikk da beskjed om at den bar skeiv og at jeg kunne velge om jeg ville operere eller å ha det slik. Jeg valgte selvfølgelig å operere, og det tok noen måneder før jeg fikk operasjonsdato 18 november 2011.
Flere dager før dette var jeg så nervøs at jeg ikke fikk sove. 2 dager før operasjonen fikk jeg beskjed om at legen måtte være lenger på Haukeland og operasjonen ble utsatt.

Jeg fikk ny time i posten, den var 27 april 2012, så det ble lenge å vente, men det var verdt det for de hadde da bestemt seg for at som plaster på såret for at jeg ikke fikk gjort det i november, så skulle de fikse nesen utpå også. Dette er noe jeg har hatt lyst til i flere år. Jeg har hatt klumper på nesen som jeg missliker veldig i profil.
Men torsdag 12 januar fikk jeg brev om at den timen gikk ut å ny time var 20 januar.
Jeg var da redd for at de ikke skulle fikse den utpå da det stod så lite i brevet, men jeg kom meg bort til sykhuset så fort jeg kunne for å høre, og planen var forsatt å fikse hele :)



I går kl 08.04 møtte jeg opp sammen med samboeren, vi var 4 min for sene da det var litt trafikk.
Kl halv 9 så fikk vi komme inn på operasjonsventerommet, der fikk jeg beskjed om å ta på meg sykehusklær.
Følte meg veldig latterlig, men gledet meg til å bli ferdig med dette.
Klokken 9 gikk samboeren og ikke lenge etter så kom det en dame å hentet meg. Jeg ble ført inn på operasjonsrommet og der tok de inn intravanøs, ledninger o.l. Jeg fikk først medisiner gjennom en maske, så lokalbedøvelse, også noe gjennom intravanøsen som jeg tror var narkosen for de sa det svidde litt i armen åsså var jeg vekke. I 1 tiden voknet jeg opp å hadde ganske vondt, fikk medesiner og sovnet igjen. Jeg lå lenge å sov, voknet, spurte etter vann, klaget over vondt  åsså sovnet igjen. Sånn forsatte det ganske lenge :p

Jeg klaget også over at jeg hadde veldig vondt i hælene og at beina måtte ha ligget i en stilling gjennom operasjonen. Føltes som om jeg hadde gnidd dem på glasskårr.

Halv 3 kom samboeren og jeg våknet å sa hei eller noe for å så sovne igjen. Jeg fikk en del medisiner mens jeg var der, prøvde å reise meg etter en stund, men var skikkelig kvalm å trodde jeg måtte spy.
Jeg fikk noe mot kvalmen, greide å komme meg på do for å tisse og slikt, så bar det tilbake i sengen å jeg sovnet igjen. Samboeren ville jo at vi skulle gå, men jeg følte ikke akkuratt at jeg kom til å greie å gå noe særlig, å trodde heller ikke jeg vill greie å skifte klær. Jeg angret meg på at jeg hadde tatt på meg en stram dongeribukse den dagen :p. I halv 4 -4 tiden så hadde jeg endelig greid å fått på meg klær, etter å ha spydd litt blod. Så da kunne vi endelig komme oss hjem, Jeg var forsatt helt borte så samboer måtte hente bilen å få den utenfor, mens sykepleieren ventet med meg. Jeg orket liksom ikke å stå så jeg ble satt i en trapp. Jeg sov litt i bilen og når vi kom hjem så sov jeg 70 % av dagen.



Mot kvelden hadde øyene og øvre nesen begynnt å hovne litt opp. Jeg slet virkelig med å sove om natten fordi nesen var tett av bandasjer og jeg kunne bare puste med munnen. Jeg voknet sikkert 20 ganger og så på klokken.  Når vi stod opp så så jeg seriøst ut som elefantmannen i ansiktet, nesen var vond, og ganen og tunga var uttørket og fyll i sår. Jeg svelget litt aloe vera gelly ( ren aloe vera) å etter 2 timer var munnen leget :).
Kl 10 hadde jeg time på sykehuset å fik tatt ut "tampongene" bandasjene fra nesen. Det var faktisk veldig vondt og jeg skreik litt. Jeg spurte også om det var normalt å bli så håven, og det var det når de hadde fikset så mye på nesen.

Hele dagen har jeg nå kjølt ned håvenheten og jeg har hatt på aloe vera gelly noen ganger. Det kjøler ned og gjør godt for blåmerkene også. De er nå godt fra blå til rød/ gule. Håvenheten er litt bedre men forsatt voldsom.
Det kiler veldig i nesen å jeg har nøse ett par ganger i dag, det kjennes faktisk ut som om jeg har bihulebetennelse, men samboren sier det er sikkert platene som er i nesen som irreterer. Jeg har ikke blødd så mye fra nesen i dag heldigvis.

Gleder meg til fredag, da får jeg se resultatet :)

tirsdag 17. januar 2012

Enkel tacogryte

1 kg kjøttdeig (hakk opp)
2 paprika ( gjerne gul og grønn)
1 stor løk (2 om du har)
noen minimais
1 boks hakka tomater
100-150 g smør
hjemmelaget tacokrydder

Varm opp smør i en gryte, ha oppi den hakka kjøttdeigen. La det bli litt stekt før du har i løk og hvitløk.
Når kjøttdeigen er stekt så har du oppi resten. La koke men du rører litt helt til paprikaen er gjennom kokt, men den skal forsatt ha litt tyggemotstand ikke helt mør.

Server med rømme, gjerne også guacamole og salsa om du har.


Andre serveringstips er hjemmelaget oste chips, og/ eller salat med tzatziki.

Laks og bacon gratinert i ost, med brokkoli og sandefjordsmør

Her er tidligere oppskrift på laks med hollandaise saus

Først har du på salt og sitronpepper på laksen, stek så til den blir nesten gjennomstekt.
Ha oppi form

Klipp opp bacon, stek det gyldent og ha over fisken.

Ha ost over og stek det i ovnen til osten er litt gylden.


Smørdampet brokkoli.

Kok opp vann og ha litt smør i. kutt av bunnen på brokkolien, men behold litt av stilken. Del brokkolien  på langs, del i 4 eller 6 deler. la de koke i 8-10 min



Sandefjordsmør

2 dl kremfløte
150 g smør
salt
hvit pepper
1 ss hakket persille eller gressløk
sitronsaft

Kok fløten til sandefjordsmøret over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter mens du passer på hele tiden slik at det ikke koker over.

Slå varmen ned på svak varme og visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med sitronsaft, salt, hvit pepper og rør inn finhakket gressløk. 

oksestek med blomkålmos og fløtesaus

Ha en form med lokk. gni steken i salt og pepper, hakk opp noen grønnsaker og legg alt i formen.Stek oksesteken i ovnen på 200 grader i 2 timer.

Blomkålmos lager du ved å koke en blomkål til den blir mør, ha den i en kjøkkenmaskin sammen med noen gode spiseskjeer smør, og rømme + fløte etter smak. Kryddre til med salt og pepper og kok opp.

Saus lager du ved å koke fløte til den blir tykk å har oppi kraft fra steken, litt smør og avslutt med salt og pepper. Vil du at det skal gå raskere så koker du opp fløte, kraft, og litt smør, sett til siden og pisk inn 1-2 eggeplommer, det gjør den tykk og god å den smaker vanlig saus :D. Avslutt med å smake til med salt og pepper.


tirsdag 10. januar 2012

Har endelig fått meg header!

Nå har jeg fått min første header :D !
Jeg har en søster som er kjempe flink med photoshop. Hun har holdt på med det i flere år på fritiden å synes det er veldig kjekkt. Jeg har tenkt på det lenge at jeg har lyst på en header, men har liksom ikke villet spurt noen om de vil lage for meg, da jeg følte det bare ville være til bry. Men så spurte jeg søstera mi da om hun ville gjøre det en dag hun hadde tid :). Hun syntes bare det var gøy å kunne begynne allerede samme kveld.
Vi ble fort enige om hvordan den skulle være, så tok det ikke lange tiden før den var ferdig :D

Se så fin den ble da ! :D


Hva synes du ?
Sant hun er flink :) ?

Kjøttkaker i brunsaus og blomkålstappe

På mandag tok jeg 2 økter med yoga, i går ble det ingen for jeg hadde det så travelt at jeg ikke fikk tid alene.
Men skal få til en økt i dag :)

Jeg laget ukesmeny på søndag så i går ble det kjøttkaker i brunsaus og blomkålstappe :)



Kjøttkaker og kabonader:

1 kg kjøttdeig
2-3 egg
noen ss fløte
1 liten løk finhakka

Lagte 8 kjøttboller og resten til kabonader.
Lagte kabonader også slik at hvis vi ikke vil lage mat en dag så kan vi ha kabonader, stekt løk og salat.


Kokte 1 blomkål i buketter

Moste denne sammen med 4 ss smør
hadde oppi 2-3 dl fløte
salt og pepper.

Hadde hele blandingen i en kjøkkenmaskin til den ble jevn. Kokte så opp i en gryte.

Da vi er 2 å spiser lite så ble det 2 små kjøttboller til meg og en god klatt med blomkålstappe og 4 kjøttboller til Eivind med blomkålstappe. Hadde også saus over. I dag hadde han de 2 siste kjøttbollene til frokost sammen med litt blomkålstappe og saus.

Vi har også mer blomkålstappe igjen som vi skal ha til oksestek i kveld.

Sausen

1 dl vann
1 buljong terning
1 dl kraft
- pisket dette godt mens jeg varmet det.
hadde oppi litt smør
hadde så oppi fløte ( tror jeg brukte 3 dl)

lot dette koke litte granne. Tok gryta av platen, hadde oppi 2 eggeplommer mens jeg pisket godt. Hadde det så på platen igjen, tok oppi løk å lot det koke. Hadde kjøttkakene oppi etter det hadde kokt i 3 min. Lot alt koke til løken var mør.

1 løk delt i 4 som kokes i løken

søndag 8. januar 2012

Yoga

Nå er det sikkert 2 måneder siden jeg har hatt skikkelig treningsrutine, Jeg har vært en periode trener så når ting i livet går fint så trener jeg masse, men når det blir litt trøbbel så detter jeg lett av treningen. Heldigvis er det ikke slik med kostholdet, det holder seg fint uannsett hvordan livet mitt er.

Når jeg trener så går det enten mye i tredemølle, mye i styrketrening og litt tredemølle, mye i ute jogging eller mye i jillian michaels 30 days shred. siste jeg trente aktivt så gikk det i egne øvelser fra jillian michaels som jeg likte godt og styrketrening. I den perioden merket jeg at jeg ble en del mykere, mykere enn jeg noen gang hadde vært , jeg fikk til å stå i bro og andre ting jeg ikke hadde greid før. Har tidligere vært veldig stiv å hatt mye ryggplager som har gjort meg ennda stivere.



Når jeg da ble mykere fikk jeg interrese for å prøve ut litt yoga. Jeg ville jo gjerne forsette å bli mykere, og lastet ned div yoga filmer så jeg kunne prøve de ut. Men så svingte livet å jeg datt av treningen og fikk ikke prøvd så mye yoga. Jeg har jo trent litt nå og da men veldig lite.


 De 3 første bildene her greier jeg ganske fint


I dag bestemmte jeg meg endelig for å starte litt igjen. Jeg skal etter alle regningene for januar- februar (de store) er betalt kjøpe treningskort på aksdal igjen. Så da kommer jeg i gang med styrke igjen. Men i mellomtiden så kan jeg jo ikke bare gjøre ingenting. Så i dag startet jeg med 27 min Yoga for sport and fitness, det var litt vanskeligere enn det så ut til, men det gikk veldig bra. Merket at knærne hadde stivnet til siden sist jeg trente skikkelig, så de har veldig godt av trening og tøying. Målet er å ta denne videoen hver dag åsså + noe annet enten det er en joggetur ute, på mølla, styrketrening, pilates, jillian michaels program eller en god rask gå tur. Siden jeg er litt utav treningen så blir det ikke for store mål den første måneden.

 Denne derimot og andre der knærne skal være helt utstrekkt er vanskligere . Har også stiv rygg. Så den er heller ikke like flink.


Denne krever litt mer av rygg og nakke så foreløpig får jeg ikke slike øvelser helt til

Dett vil jeg få til etterhvert, men forløpig tør jeg ikke å stå på hodet.

De øvelsene som er i programet yoga for sport and fitness var heldigvis ikke så veldig avanserte. Alle nybegynnere kan nok prøve seg utpå den.

Men målet på sikt er å få mer msukler på kroppen, å at de skal vise litt :). Har tatt bilder av rygg og armer i slutten av desember slik at jeg kan ta nye etterhvert for å se litt forskjell. Jeg vil også lære meg den avanserte yogaen på sikt, men må først myke opp kroppen.

Har du prøvd ut yoga ?
merket/ merker du forskjellen i mykheten ?
Har du noen gode tips ? :)

lørdag 7. januar 2012

nam nam rekesalat

I går hadde vi reker på Oopisebrød. 

I dag hadde vi forsatt litt reker igjen og et halvt egg.
Jeg fant ut at det som var igjen kunne brukes til rekesalat.






Så i dag har jeg laget rekesalat

Jeg brukte 2 håndfull reker
nesten en pose majones
1/2 kokt egg
litt sitron
salt og pepper

Åsså bruker jeg Oopsie som loff <3 det var rett og slett nydelig, hjemmelaga rekesalat er noe av det beste jeg vet.
Den rosa i butikken synes jeg er veldig ekkel. De med crabsticks synes jeg er ennda verre, jeg liker heller ikke reker i lake, de smaker jo bare lake og er vannete stede for faste og fine slik de skal være. JA til hjemmelaget og kortreis mat ! :)



Du kan også ha rekesalaten oppi en halv avokado å spise det sammen :)


Til de som hater lavkarbo

Bjørn som skriver bloggen Natural nordic diet har skrevet et innlegg Til de som hater lavkarbo.
I dette innlegget tar han for seg de som er slanke og friske som ikke ser noe vits i lavkarbo.

Jeg annbefaler alle å lese innlegget hans, gjerne også gå igjennom bloggen hans. Han skriver mye bra.


For å lese innlegget kan du trykke HER



fredag 6. januar 2012

Reker på Oopsiebrød

Nå har vi laget Quesadillas 6 ganger iløp av 3 uker å vi er ennda ikke lei, det er sååå godt :D <3
Jeg har forandret oppskriften litt på brødene og variert kjøttet inni.

I dag fant vi ut at vi skulle ha reker. Jeg ville ha Oopsie som brød og samboeren vill kjøpe seg loff, men det var tomt på butikken så han prøvde Oopsie han også.
Det ble veldig godt, Eivind syntes faktisk det var kjempe godt. Men neste gang vil jeg ha Oopsiene ferdig lager og helst ha det liggede fremme på en rist i noen timer først, da blir de sprø.

Oppskrift på Oopsie har jeh lagt ut tidliger, trykk her eller på en plass det står Oopsie så kommer du dit.






onsdag 4. januar 2012

Vitaminer

Her er vitaminene jeg tar for tiden. 
C vitamin max: den smaker fantastisk godt og gjør godt for immunforsvaret (har tatt dette i 6 mnd +)

Splex B: denne har typen har jeg nettopp startet med, har tatt litt b vitamin tidligere også etter at 2/3 deler av håret datt av litt og litt iløp av slankingen (tok ingen vitaminer når jeg slanka meg og var syk 24/7) Denne typen er ekstra god på hud, hår og negler, skal også få håret til å vokse fortere ;).

D-vitamin: Har lest så sykt mye bra om d-vitamin at jeg måtte nesten begynne med dette nå i vintertiden. Jeg føler faktisk at vinteren føles lettere etter at jeg begynnte med d-vitamin
Beta-sol: Betacaroten fra sverige som jeg tar for å holde brunfargen. Synes det hjelper kjempe masse å har brukt dette siden sommeren :)

Fields of green: inneholder byggress, hvetegress, alfagress og cayennepepper. Den er bra for fordøyelsen, forbrenningen og gir energi.

Vitamineral: denne tar jeg egetlig bare når jeg går tom for andre vitaminer og vil få i meg noe ekstra.

Aloe berry nectar: Denne og aloe vera gel har jeg bytte på pga smak, men har drukket aloe vera juice i over et år nå. Jeg får i meg nesten alle vitaminene jeg trenger av den, fordøyelsen er bedre ( mindre forstoppelse og mage vondter, reagerer også mindre på søtningstoffer o.l når jeg tar denne :p) Jeg har også blitt veldig mye friskere etter jeg begynnte å ta den.

Linfrø: Jeg tar også 2 ss linfrø som har ligget i vann 1 døgn. Dette tar jeg hver morgen på tom mage. Hvis jeg ikke tar det så fungerer magen min mye dårligere og henger seg lett opp, stopper opp osv. Det hjelper masse og jeg føler jeg blir kvitt avfalsstoffene lettere :)


tirsdag 3. januar 2012

Visste du at enæringsrådet har sagt at fett ikke er farlig?

Visste du at ikke engang enæringsrådet mener at fett er farlig ?

Det er faktisk ikke bevist at mye fett er farlig!

Hvorfor skal en da spise lett produkter som se har tatt vekk fett og tilsatt sukker ?

Vil du vite mer om dette så kan du få den infoen du trenger her :)
 står også noe her  og her






mandag 2. januar 2012

Rundstykker



Dette laget jeg meg i går :)



 4 porsjoner av eggmelk, slik at jeg bare kan vare det opp når jeg vil ha, eller drikke det kaldt :)

 Rundstykker fra Lena Beatrice sin blogg




De ble ganske gode så verdt å forsøke. Men neste gang vil jeg bytte ut mandlene med malte solsikkefrø eller gresskarkjerner, eller kanskje skjolda mandler. Synns mandelsmaken ble litt mye å litt for røff i smak.

søndag 1. januar 2012

Nyttår i bilder

 Glemte helt ut å sprette champangen :p


 Nyttårsmaten <3 quesadillas
Det er fantastisk godt :D vi har laget det 4 ganger på veldig kort tid :p Det er favoritten nr 1.


 Mojito. Vi hadde glemt å lage isbiter så da ble det uten. Det var ikke sånn kjempe godt, men helt ok.


 Strawberry Camilla :D
Frosne jorbær mixes, tynnes ut til en smoothie med vann, så har du oppi sprite til det blir en tynn slush.
Den ble knall god :D skal definitivt lage denne neste fest også ;)







Ble ikke så kjempe bra bilder men :p